![]() |
Tarihte Lafı Gediğine Güzel Cevap Verenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihte Lafı Gediğine Güzel Cevap Verenler1 ![]() - "Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım ![]() Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - "Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim ![]() 2 ![]() ![]() Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş ![]() kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış ![]() - "Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum" demiş ![]() 3 ![]() birbirlerini iğnelermiş ![]() - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum ![]() gelebilirsiniz ![]() ![]() göndermiş: - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim ![]() ![]() 4 ![]() ![]() - "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş: - "Ben seni kaybettiğin para için değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum ![]() 5 ![]() ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır ![]() kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir ![]() - "Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der ![]() kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir: - "Ben çekilirim ![]() 6 ![]() - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş ![]() 7 ![]() - "Efendim" demiş, "Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?" Galile: - "Doğru" demiş, "Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?" 8 ![]() - "Affedersiniz, siz veteriner misiniz?" Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış: - "Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?" 9 ![]() çıkacağı yerleri gizli tutarmış ![]() ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona: - "Sen sır saklamayı bilir misin?" diye sormuş ![]() - "Evet hünkarım, bilirim" dediğinde, Yavuz cevabi yapıştırmış: - "İyi, ben de bilirim ![]() 10 ![]() - "Evet, yoksa sevmediğim insanların başarılarını neyle açıklayabilirdim ![]() Barış vaktinde yani cumhuriyet kurulduktan sonra bir vakit yabancı temsilcilere bir davet verilir ![]() ![]() ![]() ![]() -Git sor bakalım bu bakışının sebebi nedir? Adam gider generalle konuşur ![]() -Paşam,bu adamın babasını Çanakkale Savaşı nda öldürmüşsünüz ![]() ![]() Atatürk hiç istifini bozmaz ve ingilize soru mahiyetinde şu cevabı yollar: -Git bir daha sor bakalım ![]() Kaynak:Anılar |
![]() |
![]() |
|