Züleyha Benden 2012 Albüm Tanıtımı Ve İçeriği |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Züleyha Benden 2012 Albüm Tanıtımı Ve İçeriğiGeçtiğimiz yıl ustası Livaneli'nin şarkılarından oluşan ilk albümü "MERHABA" ile etnik müzik alanında ciddi satış rakamlarına ulaşan genç yorumcu ZÜLEYHA, baharın ilk günlerinde ikinci albümü "BENDEN" ile müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor Anadolu'nun dört bir yanından seçilen kadın türkülerini yorumlayan Züleyha, seslendirdiği türkülerle kadın haklarına dikkat çekmeyi amaçlıyor Züleyha "Benden" isimli yeni albümünde, Anadolu'nun dört bir yanından seçilen kadın ağzı türkülere yer verdi Albümde; kına türkülerinden iş türkülerine, hasret türkülerinden halaylara, 3'ü potporiden oluşan, toplam 12 kadın ağzı Anadolu türküsü farklı aranjörler tarafından orijinaline sadık kalınarak yeniden düzenlendi Züleyha'nın bir Ermeni halk türküsü olan "Ninno"yu Türkçe sözlerle yorumladığı albümde bilinen türküler dışında 3 tane de yeni türkü yer alıyor KALAN Müzik ve Z MÜZİK ortaklığında hazırlanan, "BENDEN" albümü çok yakında müzikseverlerin beğenisine sunulacak KADIN EMEĞİNE DESTEK Züleyha, KEDV (Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı) işbirliğinde albüme özel bir tasarım ile de bir ilk yaptı Albümün ilk baskısı, KEDV'deki kadınlara yaptırılan, el emeği göz nuru keseler içerisinde raflardaki yerini alarak satışa sunulacak Kadınlara destek olmak adına yaptırılan keselerin tüm masrafını genç yorumcu üstlendi Keselerin maliyeti hiçbir şekilde albüme yansımayacak |
Züleyha Benden 2012 Albüm Tanıtımı Ve İçeriği |
11-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Züleyha Benden 2012 Albüm Tanıtımı Ve İçeriğiZüleyha - Benden 2012 Albümü - Yeni Çıkan 2012 Albümler Ninno Bebek (Ninni) Celal Oğlan Haydin Bacılar Mamoş Çorabını Ördüğüm Aktaş Diye Belediğim Potpori (Pamuk) -Vur Çapayı (Adana Köprü Başı) -Pamuk Tarla Ahmedum Mapushane Dört Köşe Potpori (Kına) -Anamın Oğlu Var Anam Beni Neylesin -Ağ Elime Mor Kınalar Yaktılar Potpori (Tekirdağ) -Evreşe Yolları -Bağa Girdim Bağ Budanmış -Yüksek Yüksek Tepelere |
|