Öpücükleri Birer Birer Sayan Melekler |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Öpücükleri Birer Birer Sayan MeleklerÖpücükleri birer birer sayan melekler Biricik Peygamberimiz Hz Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem) çocukları çok ama çok sever ve “Küçüklerimize şefkat etmeyen bizden değildir” derdi Allah Resulü çocuklara olan bu sevgisini her fırsatta gösterirdi “Kokusu Cennet kokusudur” dediği çocukları öpüp koklar, mübarek dizlerine oturtur, bağrına basar, başlarını ve yanaklarını sevgiyle okşayıp onlara dua ederdi Bazen de yolda gördüğü çocukları bineğine alıp gezdirirdi Bu sevgi o kadar çoktu ki Sevgili Peygamberimizin yanında yetişen Hz Enes (ra): - Çocuklara karşı Hz Peygamberden daha şefkatli olan hiç kimseyi görmedim, demiştir Onun sevgisiyle şereflenmiş şanslı çocuklardan olan İbnu Rebîa anlatıyor: “Babam beni, Abbas da oğlu el-Fadlı Resûlullaha gönderdi Yanına gittiğimiz zaman bizi sağlı sollu oturttu ve bizi öylesine sıkı kucakladı ki daha içten sarılanını görmedik” Sevgili Peygamberimizi torunu Hz Hasanı öperken gören Akra İbnu Hâbis bunu tuhaf karşıladı ve: “Benim on tane çocuğum var Fakat onlardan hiçbirini öpmedim” dedi Peygamber Efendimiz de ona bakıp şu cevabı verdi: “Merhamet etmeyene merhamet edilmez” Yani çocuğuna şefkat gösterip acımayana Allah da şefkat gösterip acımaz Bir keresinde de bedevîlerden (çöl Araplarından) bir grup Peygamber Efendimize gelip “Çocuklarınızı öper misiniz?” diye sormuştu “Evet” cevabını alınca “Fakat biz Allaha andolsun ki öpmeyiz” dediler Bunun üzerine Peygamberimiz: “Allah kalplerinizden merhameti çıkardı ise ben ne yapabilirim?” buyurdular Sevgili Peygamberimiz, herkesi çocuklarını öpmeye teşvik etmiş ve şöyle demiştir: “Çocuklarınızı çok öpün Zira her öpücük için size Cennette bir derece verilir Melekler öpücüklerinizi sayarlar ve sizin için yazarlar” alıntı |
|