![]() |
Sevgi Varsa Mesele Yok |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi Varsa Mesele YokSevgi Varsa Mesele Yok Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Herkes ahirette, dünyadayken kızdıklarıyla değil, sevdikleriyle beraber olacaktır ![]() Salihlerle beraber olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kimse, salihler gibi amel işlese, fakat günahkârlarla düşüp kalksa, iyi amelleri boşa gider, kıyamette kötülerle beraber haşrolur ![]() kimse de, kötüler gibi amel işlese, fakat salihleri sevse, onlarla beraber olsa, günahları iyiliğe çevrilir, iyilerle beraber haşrolur ![]() Evliya bir zat talebelerine buyurur ki: (Ahirette amellerin ihlâslı olanları bir tarafa, ihlâssız olanları bir tarafa ayrılacak ![]() ![]() ![]() ![]() O zatın talebelerinden biri, (Bu anlatılanlar bende yok, o halde hocamı boş yere oyalamayayım) der ve dergâhı terk eder ![]() ![]() ![]() ![]() - Evladım niçin gittin? - Efendim, o anlattığınız vasıflar bende yok, ben çok berbat birisiyim, bende ihlâs yok ![]() - Sende ihlâs yoksa, bizim anlattıklarımızda, bizim sohbetlerimizde ihlâs var, o mutlaka sana tesir eder ![]() ![]() - Elbette seviyorum hocam ![]() - Sen ahirette benimle beraber olmak istemez misin? - Elbette isterim hocam ![]() - O zaman bir daha böyle yapma, aklınla hareket etme! İhlâs sahibi olmak çok iyidir, ancak ihlâs yoksa da sevgi var, beraber olmak var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|