![]() |
Tevbe Kapısı Hangi Vakite Kadar Açıktır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe Kapısı Hangi Vakite Kadar Açıktır ?Tevbe Kapısı Hangi Vakite Kadar Açıktır ? CEVAP Güneş batıdan doğmadan önce iman etmek şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Tevbe kapısı açıktır ![]() ![]() Bugünkü insanlar için ise, tevbe kapısı her zaman açıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son nefeste tevbe Sual: Son nefeste yapılan tevbeler kabul olur mu? CEVAP Evet son nefeste yapılan tevbe kabul edilir ![]() Son nefeste Müslümanın tevbe etmesi sahih olur ise de, kâfirin tevbesi, yani imana gelmesi sahih olmaz ![]() (Kötülükleri işleyip dururken, ölüm gelince; “Şimdi tevbe [iman] ettim” diyenler ile kâfir olarak ölenlerin tevbesi [imanı] makbul değildir ![]() (Firavun boğulacağı an, “İsrailoğullarının inandığından başka ilah olmadığına inandım, artık ben de Müslüman oldum” dedi ![]() ![]() (Artık o çetin azabımızı [azap meleklerini] gördükleri zaman, Allaha inandık derler ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Güneş batıdan doğmadığı müddetçe, tevbe eden kimsenin tevbesi [iman etmesi] kabul olur ![]() (Can boğaza gelmediği müddetçe, kulunun tevbesini [iman etmesini] Allahü teâlâ kabul eder ![]() (Ölümünden bir saat önce, tevbe eden kimsenin tevbesi [iman etmesi] kabul olur ![]() ![]() Bir terzi, büyüklerden birine sordu: - Ölüm yaklaşınca tevbenin kabul edileceğini bildiren hadis-i şerifin açıklaması nasıldır? - Evet tevbe kabul edilir; ama senin mesleğin nedir? - Terziyim, elbise dikerim ![]() - Terzilikte en kolay iş nedir? - Kumaşı makasla kesmektir ![]() - Kaç yıldır terzisin? - Otuz yıldır ![]() - Canın gargaraya gelince kumaş kesebilir misin? - Hayır kesemem ![]() - Otuz yıl kolaylıkla yaptığın işi, o zaman yapamazsan, ömründe hiç yapmadığın tevbeyi, can gargarada iken nasıl yapabilirsin? Bugün gücün yerinde iken tevbe eyle! O zaman yapman çok güç olur ![]() ![]() Terzi tevbe edip, salihlerden oldu ![]() ![]() Mehmet Ali Demirbas |
![]() |
![]() |
|