![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne DemekÇelişki Ne Demek Anlatılanlarla yapılanların farklı olması ![]() ![]() ![]() Çelişme, tenakuz ![]() Ne doğru ne de yanlış olan önerme ![]() Hem doğru hem yanlış olan önerme ![]() Çelişkinin bir diğer anlamıda Paradoks'tur ![]() ![]() ![]() Paradoks, görünüşte doğru olan bir ifade veya ifadeler topluluğunun bir çelişki oluşturması veya sezgiye karşı bir sonuç oluşturmasıdır ![]() ![]() ![]() Yandaki şekilde bir paradoks yoktur ve bir ilüzyondur veya göz yanılması diyelim ![]() ![]() ![]() Başka bir bakış açısı olarak; kırmızı üçgenin eğimi olan 3/8 ile mavi üçgenin eğimi olan 2/5, görüldüğü gibi eşit değildir ![]() ![]() ![]() Ayrıca kendi içinde çelişen veya tam tersi şekilde sonuç olarak doğru olan fakat absürd veya çelişkili gözüken bir ifadeye (veya ifadelere/ifadeler bütününe) de paradoks denmektedir ![]() ![]() ![]() Türkçeye Fransızca paradoxe sözcüğünden türeyerek giren paradoks sözcüğünün, etimolojik anlamda kökeni Yunanca paradoksos yani "karşıt/çelişen (düşünce)"dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne DemekSomut bir örnek ile anlatayım, "Ben asla yalan söylemem" diyen birisi 5 dakika sonra yalan söylerse , kendisiyle çelişmiş olur , böylece çelişki doğar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne Demekmerhaba benim adım emircan çok güzel çelişkini anlmaını size diym ki ?? gelecek andorid modelleri ev işi yapmaya yönelik tasarlanacak şüpe ettim ya tasarlamassa |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne DemekYağmur yağarken ağaçlar nerdeyse ölüyordu |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne Demekçokkk tşk ederim bnde slcm ''denizler o kadar taşmıştıki daha çok balık tutacağım için seviniyordum'' |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne Demekbir anlarımda yapamıyacağımız bir şey anlatımı eklenirse çelişki olur örneğin: kafam çok acıdı,kafama tuğla koymak için hazırlanıyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çelişki Ne Demek |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelişki Ne DemekBirbirini tutmayan ifadelere çelişki diyebiliriz ![]() |
![]() |
![]() |