Çocuğum Beni Yargılıyor Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Beni Yargılıyor Ne YapmalıyımÇocuğum beni yargılıyor ne yapmalıyım Sekiz yaşındaki oğlum beni yargılıyor Bana kızdığı zaman "Sözünde durmuyorsun, her yere geç kalıyorsun" diyor Ona karşı nasıl davranmalıyım? SA/Tekirdağ Verdiğiniz sözleri tutun Yargılamayı fazla kullanan çocuklar, genelde mükemmelliyetçi çocuklardır Bu çocuklar; söz verildiği gibi yapılsın ister, kurallara uyulması gerektiğine inanır ve bunlar olmadığında da aşırı sinirlenerek öfke nöbetine bile girer Planı önemseyen bu çocuklar, zamanlama konusunda da hassastırlar Sizin için birkaç dakikalık gecikme sorun olmazken, onlar için dayanılmaz bir vurdumduymazlık anlamına gelecektir Başlanılan iş bitirilmelidir Verilen sözler tutulmalıdır Bu nedenle çocuğunuz karşısında istikrarlı, net, planlı ve prensipleri olan bir anne modelinde olmanız lazım Onunla ilgili işlerde mutlaka ona bilgi vermelisiniz PLANLI VE NET OLUN Her zaman dört dörtlük olunamayacağını, aksilikler olabileceğini hatırlatmalısınız Hatta bazen onun birebir yaşadığı 'beklenmeyen durumlar'ı örnek verebilirsiniz Onu dikkate aldığınızı ve önemsediğinizi söyleyin Mükemmelliyetçi çocuklar, en çok umursanmadıkları ya da dikkate alınmadıklarını fark ettiklerinde sinirlenirler Öfke patlaması yaşadığında kesinlikle üstüne gitmeyin Sakinleştikten sonra uzlaşma sağlamaya çalışın |
|