Didim / Aydın |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Didim / AydınDidim / Aydın Antik çağda da kehanet merkezi olan ilçede günes tanrisi Apollon adina kurulan bir de tapinak bulunmakta İklim Deniz için Haziran başından Eylül sonuna kadar mevsim uygun düşmekte Görülmeli Antik Milet ve Priene şehirleri gezilmeli Apollon Tapınağı Bugünkü izlerini gördüğümüz Apollon tapınağı, Büyük İskender´i izleyen ´Hellenistik Çağ´ da eskisinin temelleri üzerinde daha büyük bir planla yapımına başlanan ve sonradan tamamlanamayan binanın kalıntıları Priene Bizans çağında önemli bir piskoposluk merkezi olan kentte ilk kazılar 1895´te başlamış Kent duvarından kalıntılar günümüze ulaşmıştır Kentin en önemli ve tepeye kurulmuş Athena Tapınağı´nın yerlerine dikilmis sütunları etkileyici Tiyatrosu ise kentin kuzeydoğusunda yer alıyor Milet Didim´den kuzeye gidildiğinde ulaşılan Milet Ionia´nin en eski ve önemli yerleşim yerlerinden biriydi En parlak dönemi MÖ 7 Ve 6 yüzyıllar Asıl önemi batı dünyasının pozitif bilim ve kültürünün temellerini oluşturması Etkinlik Nysa Kültür ve Sanat Şenliği: Nisan ayında |
|