Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, didim

Didim / Aydın

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Didim / Aydın

Didim / Aydın
Antik çağda da kehanet merkezi olan ilçede günes tanrisi Apollon adina kurulan bir de tapinak bulunmakta

İklim
Deniz için Haziran başından Eylül sonuna kadar mevsim uygun düşmekte

Görülmeli
Antik Milet ve Priene şehirleri gezilmeli

Apollon Tapınağı
Bugünkü izlerini gördüğümüz Apollon tapınağı, Büyük İskender´i izleyen ´Hellenistik Çağ´ da eskisinin temelleri üzerinde daha büyük bir planla yapımına başlanan ve sonradan tamamlanamayan binanın kalıntıları

Priene
Bizans çağında önemli bir piskoposluk merkezi olan kentte ilk kazılar 1895´te başlamış Kent duvarından kalıntılar günümüze ulaşmıştır Kentin en önemli ve tepeye kurulmuş Athena Tapınağı´nın yerlerine dikilmis sütunları etkileyici Tiyatrosu ise kentin kuzeydoğusunda yer alıyor

Milet
Didim´den kuzeye gidildiğinde ulaşılan Milet Ionia´nin en eski ve önemli yerleşim yerlerinden biriydi En parlak dönemi MÖ 7 Ve 6 yüzyıllar Asıl önemi batı dünyasının pozitif bilim ve kültürünün temellerini oluşturması
Etkinlik
Nysa Kültür ve Sanat Şenliği: Nisan ayında

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com