|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baştan, yapılanmak, yaratmak, yeniden |
![]() |
Yeniden Yapılanmak Veya Kendini Baştan Yaratmak Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeniden Yapılanmak Veya Kendini Baştan Yaratmak NedirYeniden Yapılanmak Veya Kendini Baştan Yaratmak Hakkında Bilgi Sertap ERENER' in bir albümünde popüler bir şarkısı var bilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeniden yapılanmak için kendimize model oluşturmamız veya çevremizdeki modellerden faydalanmamız gerekiyor ![]() Örnek Yetenekler ve Yeni Davranış Modelleri: * Enstruman çalmak * Resim Yapmak * Hızlı okuma ve anlama * Yüzmek * Bilgisayar Programlamak * Atıcılık * Yazı ve şiir yazmak * Kayak yapmak * Bale yapmak * Hafıza eğitimi vs ![]() ![]() ![]() * Sigarayı bırakmak * Fobilerden kurtulmak * Bazı göz hastalıklarından kurtulmak * Öğrenilmiş çaresizliklerden kurtulmak * Anti depresyon stratejisi oluşturmak * Motivasyon stratejileri oluşturmak *Sıradışı düşünmek ve davranmak * Değerler, referanslar, yetenekler, inançlar, kimlik ve duygularda birtakım değişikliklerle başarıyı hızlı yakalama, pozitif düşünme, karar verme, sonuçları değerlendirip yaniden program yapma ve iletişim gibi alanlarda maksimize olma ![]() * Ve aklınıza gelen ruhsal, duygusal, fiziksel vs yönlerinizdeki oluşumlar ve değişimler ![]() Yukarıda bahsettiğim özelliklerin üzerinde düşünüp karar verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben İki ay kadar önce bir Ney aldım, bir kaç tane Ney ile çalınan albumler aldım, Ney soloları felan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bağlama kursuna gidiyorum yeteneğimin daha da gelişmesi ve parçaları daha doğru çalmak için ![]() Sizlere yetenekleriniz ile alakalı bir seminer ve ya kurslar varsa başlangıç için gitmenizi öneririm ![]() Yukarıda ki yetenek ve davranışları genel olarak bir inceleyelim: * Enstruman çalmak , Resim Yapmak , Hızlı okuma ve anlama , Yüzmek , Bilgisayar Programlamak * Atıcılık , Yazı ve şiir yazmak , Kayak yapmak, Bale yapmak, Hafıza eğitimi gibi yetenek gerektiren konularda bir önceki yazımdan faydalanabilirsiniz ![]() * Sigarayı bırakmak ve Fobilerden kurtulmak : Öncelikle hayatınız boyunca sağlığınız için ne kadar önemli bir adım attığınızı bildiğiniz için sizi tebrik ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 52 - 9 kaçtır dediğimizde 61 sonucunu hemen söyleriz veya 3 x 7 kaçtır dediğimizde 21 sonucunu söyleyebiliriz ama 9 - 52 kaçtır dediğimizde veya 7 x 3 kaçtır dediğimizde sonucu biraz geç söyleriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TOPLAMA PROGRAMI : START INPUT A INPUT B C = A - B PRINT C END AÇIKLAMA BAŞLA A RAKAMINI gir B RAKAMINI gir A İLE B Yİ TOPLA VE SONUCU C DEĞİŞKENİNE AKTAR C DEKİ DEĞERİ YAZ SON Bu programda önce ilk rakamı girersiniz, sonra ikinci rakamı girersiniz yağılacak işlemi tanımlarsınız ( toplama, çıkartma, bölme ve çarpma ) bilgisayar a ile b rakamını toplayıp sonucu c değişkenine aktarır ve sonucu ekrana yazar ![]() Sigara içerkende beynimizde ve vücudumuzda aynı programlar mevcuttur, bu program da içme komutu hem psikolojik emir hemde biyolojik sinyaller içerdiğinden yerine psikolojik emir ve biyolojik sinyaller koymamız gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Değerler, referanslar, yetenekler, inançlar, kimlik ve duygularda birtakım değişikliklerle başarıyı hızlı yakalama, pozitif düşünme, karar verme, sonuçları değerlendirip yeniden program yapma ve iletişim gibi alanlarda maksimize olma Ve aklınıza gelen ruhsal, duygusal, fiziksel vs yönlerinizdeki oluşumlar ve değişimler için ise saydığımız dersleri işledikten sonra ele alacağız |
![]() |
![]() |
|