Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünenlerin, etkilemesi, negatif, vücudu

Negatif Düşünenlerin Vücudu Etkilemesi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilim adamlarına göre negatif düşünenlerin düşündükleri olumsuz riskleri güçlendiriyor

ABD'li bilim adamlarının yaptığı son araştırmaya göre, hasta olduğuna inanmak, gerçekten de hasta ediyor New Scientist dergisinde yayımlanan ve olumsuz düşünmenin sağlığı da olumsuz etkilediğini ortaya çıkaran çalışma, ameliyata girmeden önce öleceğini düşünmenin, hatta ilaç prospektüslerinde yazan yan etkileri okumanın bile hastalanma riskini artırdığına dikkat çekiyor Benzer şekilde, kendine olumlu telkinlerde bulunan insanların bünyesi de çok daha sağlam oluyor

Psikolojik etkenlerin, beden sağlığı üzerindeki etkisini vurgulayan ABD Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr Clifton Meador, “Bir insanı öleceğine ikna ederseniz, bu olur diye düşünüyorum Çünkü kötü haberler, kötü psikolojinin öncüsüdür” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

cok doğru bi teşhis,etrafımdakı olumsuz, negatif düşünen insanlar,ister istemez benide olumsuz karamsar yapıyorlar ama pozitif düşünen ınsanlarla sohbet edince daha huzurlu oluyorum , mesela sürekli isyan eden hayata küsmüş, insanların yanında olmakmı yoksa sürekli hayata güzel bakan,gülmeyi eglenmeyı bılen ınsanların yanındamı mutlu olursunuzallah karamsar olan sürekli endişelerle yasıyan insanların yardımcısı olsunkendilerini yakarken cevresındekileride yakıyorlar bilmeden mesela ben bu aralar çok karamsarım ailem bıktı benden )
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com