|
|
Konu Araçları |
ailelerine, gençlerin, olan, problemi, ruhsal, tavsiyeler |
Ruhsal Problemi Olan Gençlerin Ailelerine Tavsiyeler |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ruhsal Problemi Olan Gençlerin Ailelerine TavsiyelerRuhsal problemi olan gençlerin ailelerine tavsiyeler Psikiyatrist Dr Sabri Yurdakul, ailelere tavsiyelerde bulundu: Özel yaşamına saygı gösterin Uygun davranışlarını takdir edin Asla tenkit etmeyin Arkadaşlarını tanıyın Yorum yapmadan dinleyin Olumlu taraflarını destekleyin Size açılmasını bekleyin Yaşantısını paylaşın Ancak yalnız kalmak istediği zaman yalnız bırakın Sürekli olarak derslerini sormayın Öfkeli olduğu zamanlarda alttan alın, duygularınızı sık sık dile getirin Hayallerine saygı gösterin CİDDİYE ALIN "Sen yapamazsın" demeyin Asla küçümsemeyin Tehditlerini ciddiye alın Arkadaşlığını kazanmaya çalışın Geleceği hakkında yüreklendirin Söze, "Ben senin yaşındayken" diye başlamayın Sorunlarınızı kendisiyle paylaşın Parasız bırakmayın Hoşgörülü olun Çok fazla müdahale etmeyin İzin isteklerini hepten reddetmeyin Konuşmak istemediğinde üstüne gitmeyin Utandırmayın Başkalarına kötülemeyin Olumlu yanlarını herkesle paylaşın Fikirlerine değer verin Sizi eleştirmesine karşı gelmeyin Sık sık ona olan sevginizi dile getirin Hayallerinizi onunla paylaşın Sorumluluk almasına yardımcı olun Kendisine güven duymasını destekleyin Aksi ispatlansa bile ona güvenin Yaşamda başarıya ulaşmış insanları anlatın Kendi hayatınızla örnek olun "Ben yaptım sen yapma" demeyin Yaptıklarınızı başına kakmayın Spora yönlendirin Kişiliğine saygı gösterin Sonradan pişman olacağınız şeyler söylemeyin Onun büyüdüğünü kabul edin Deneyimlerinizi onunla paylaşın Mutsuz zamanlarında yanında olun |
|