Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, belirtileri, olma, süper, tedavisi

Süper Anne Olma Belirtileri Ve Tedavisi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süper Anne Olma Belirtileri Ve Tedavisi

Süper anne olma belirtileri ve tedavisi

Hayat hızla akıp giderken, peşinden sürüklenen bizler, sürekli bir şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz Bu yoğun koşuşturma içinde bütün sorumlulukları omuzlarına alan ve her alanda başarılı imajıyla kendini gösterenler ise kadınlar oluyor Evde ev kadını, iş yerinde işkadını, çocuktan sonra ise anne unvanıyla farklı rolleri üzerinde taşıyan mükemmel anneler çağımızdaki modern anne tiplemesini tanımlıyor

Bütün sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmanın sağlıksız bir şey olduğunu söyleyen Memorial Şişli Hastanesinden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr Leyla Benkurt Alkaş, kadınların kendilerini zorlamadan, hayatı akışına bırakması gerektiğini vurguluyor

SENDROMUN BAŞLICA BELİRTİLERİ
1 Halsizlik, dermansızlık ve işlere başlamada güçlük

2 Günlük işleri yapmayı zorlaştıracak ve yatak istirahatı ile iyileştirilemeyen yorgunluk, bıkkınlık ve tükenmişlik hali

3 Baş ağrıları, unutkanlık, sürekli yapacaklarını düşünme, düşünce kargaşası, kafayı toparlayamama, uykusuzluk

4 Depresyon, sürekli gergin ve endişeli olma, panik ataklar, korku, cinsel isteksizlik

5 Mide-bağırsak rahatsızlıkları, sindirim anormallikleri ve şişkinlik

6 Eklem ağrıları, romatizma, artrit, artroz, kas ağrıları, belde-boyunda ağrı ve kas sertleşmeleri, kramplar

7 Grip benzeri rahatsızlıklar, hafif ateş-üşüme ve boğazda ağrı

SENEM HABBAZİ-BABYSHOW KOOR
KALDIRABİLECEĞİM KADAR YÜK ALIYORUM
Çocuğumun doğumundan itibaren bir yıl işlerimi evden yürüttüm Emziriyordum ve bebeğimi kimseye emanet edemiyordum Uyku saatleri düzene girince ben de çalışmaya başladım Kızımı ikinci plana atmıyorum İş hayatında kaldırabileceğim kadar yük almayı öğrendim

SEVAL ATANUR-EMC MEDYA YÖNETMENİ
ELİMDEN GELDİĞİNCE İYİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM
Anne olduktan sonra tüm dengeler değişiyor Benim için gün sabah 0700de başlar Evdeki herkesin sorumluluğunu taşımak çok yorucu İş hayatım zaten başlı başına çok yoğun Elimden geldiğince iyi bir anne ve eş, hem de başarılı bir çalışan olmaya çalışıyorum

ARZU KARTAL-FLORMAR PAZARLAMA YÖN
İHTİYAÇLARIMDAN ÇOKTAN VAZGEÇTİM
Süper anne olmak kesinlikle zor Çoğu zaman vicdan azabı yaşıyorum Ama sonuçta biz kariyerimizi, ileride çocuklarımıza rahat bir hayat verebilmek için sürdürüyoruz İşim ve çocuklarım için kendi ihtiyaçlarımın hemen hepsinden vazgeçmek zorunda kalıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com