Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
limit, sizsiniz

'Limit - Sizsiniz Nedir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Limit - Sizsiniz Nedir

'Limit - Sizsiniz Hakkında Bilgi

Kişisel gelişim konusundaki kitaplarıyla bilinen yazar Mümin Sekman diyor ki:

'Limit sizsiniz;kendiniz kadar başarılı ,kendiniz kadar başarısız olacaksınız'

Anlattığı bir de öykü var yazarın:

Bir zamanlar, su ,ateş ve başarı dost olmuşlar:birlikte eğlenirlerken,birden bir gün birbirlerini kaybetme ihtimali gelivermiş akıllarınaEğer birbirlerini kaybederlerse,nasıl bulabileceklerini konuşmaya başlamışlar

Önce su anlatmış,demiş ki:Nerede bir şırıltı duyarsanız,orada beni bulabilirsiniz

Sonra ateş anlatmış:Bir duman gördüğünüz yerde,ben varımOrada bulabilirsiniz beni

Sıra başarıya gelmiş ve 'seni kaybedersek nerede bulalım' diye sormuşlar

'Beni dışarda aramayın' demiş başarı; 'beni bulmak istediğinizde insanların içine bakın!'

Çok kişi merak eder:Acaba başarılı olacak mıyım,yoksa başarıyı asla yakalayamayacak mıyım?Başarılı biri olursam başarım ne kadar büyük olacak?Bunun yanıtı sizin içinizde duruyorTestinin dışına sızan,testinin içinde olandırTıpkı Mevlana'nın dediği gibi

Hayatta herkes bir gün kendi ederini bulurPeki bir insan ne kadardır,ederi nedir,bedeli nedir?

Bir insan hırsı,hayalleri,hareketleriyle hak ettiği kadardır

Bedelini ödemek koşuluyla istediği,istemekte ısrar ettiği her şey kadardırİnsan düşündükleri değil ama yaptıkları kadardırSınırları değil,sınırları zorladığı kadardır

Yapamayacağını sandıkları kadar değil ama yapmak için zorladığı her şey kadardır

En büyük sermayeniz sizsiniz ve en büyük ödül de sizsinizBaşarmak için uğraştığınız her şey bedelinizdir

Sizin ederiniz ne kadar?Düşündünüz mü?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com