Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demem, türküm

Nasıl Demem Türk'üm Diye

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasıl Demem Türk'üm Diye

Bize diyorlar ki, yazılarında Türk milliyetçiliği yapma!Türküm deme! Sen Türkiyelisin!Bu ülkede yaşayan herkes, Türkiyeli diyorlar! Nasıl demem ben Türkoğlu Türküm!Bu vatan, bu topraklar Türklerin!Bu ay yıldızlı bayrak Türklerin!Bu dağlar, taşlar, ovalar, göller Türklerin!Tarlalarında yetişen ürün, bahçelerinde açan çiçekler TürklerinAğaçlarında yetişen meyveler, dallarında öten kuşlar Türklerin! Okullarında “Türküm, doğruyum, çalışkanım…” diye haykıran çocuklar Türklerin!Sınır boylarında vatan koruyan askerler Türklerin!Yurdu uğruna yaşamının baharında hain PKK kurşunları ya da mayınlarıyla şehit olan Mehmetçikler Türklerin!Şehitlerin arkasından gözyaşı döken analar babalar Türklerin!Şehitlerle birlikte hayalleri umutları sevdikleri ile kara toprağa gömülen genç kızlar, taze gelinler Türklerin!Babasız kalan küçük yavrular Türklerin! Nasıl demem ben Türkoğlu Türküm!Nasıl demem!Nasıl demem! Şehidim var benim!Yaşama küsmüş nişanlı kızım, taze gelinim var benim!Gözü yaşlı anam, boynu bükük kalmış babam var benim!Babasız kalmış küçücük yavrum var benim!Sahipsiz ve güçsüz bırakılmaya çalışılan, Mustafa Kemali arayan milletim var benim! Üzerinde bölüp parçalamak için akbabalar uçan vatanım var benim! Şehidimin kanının hesabını sormaya yeminim var benim! Nasıl demem Türkoğlu Türküm diye!Nasıl demem!Nasıl demem! SORAN OLURSA Seni tek başına gören olursa
Dertliyim derman bulunmaz dersin
Gözünden akan yaşı gören olursa
Sevdiğim askerden gelmedi dersin

Başkasını seversin diyen olursa
Ondan başkasını sevemem dersin
Seni evlendirecekler diyen olursa
Ömrümde başkasına yar olmam dersin

Ne zaman gelecek diye soran olursa
Geldi kalbimde yaşıyor dersin
Onun aşkı yalan diyen olursa
Ettiğimiz yemin büyüktür dersin Asker vurulunca değil unutulunca ölür(*) Şehidim var benim!Yaşama küsmüş nişanlı kızım, taze gelinim var benim!Nasıl demem Türkoğlu Türküm!Nasıl demem!Nasıl demem!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com