Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatını, kaybetti, neslişah, sultan

Neslişah Sultan Hayatını Kaybetti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neslişah Sultan Hayatını Kaybetti

Son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin'in ve son halife Abdülmecitin torunu 'Neslişah Sultan' yaşamını yitirdi

Neslişah Osmanoğlu, Osmanlı Hanedan Defteri'ne kaydı yapılan son kişiydi Mısır kral naipliği yapmış Prens Muhammed Abdülmunimin eşi olan Neslişah Sultan, Osmanlı ailesinin en yaşlı ferdi ünvanını taşıyordu

Neslişah Sultan, Ertuğrul Osman Osmanoğlunun 2009daki ölümünden sonra Osmanoğulları ailesinin en yaşlı üyesi sıfatını almıştı Neslişah Osmanoğlu 91 yaşındaydı

SÜRGÜNDE ZORLUKLAR YAŞADI

Neslişah Sultan Osmanoğulları iktidardayken doğan son sultan ve son Mısır Kralının da geliniydi Birkaç yıl önce İstanbul Nişantaşında Citys Alışveriş Merkezi'nin açıldığı yerde doğdu

Osmanlı hanedanının Neslişah Sultan ile bittiği ifade edilir Prenses olarak doğan Neslişah Sultan, Hanedanın 1924teki sürgünü sonrası gittiği Mısır sürgününde ciddi zorluklar yaşadı

Neslişah adı ile bir kitap yazan Murat Bardakçı, Hürriyet Pazar'daki söyleyişisinde "Atatürk, iki kere Sabiha Sultanla (Neslişah Sultan'ın annesi) evlenmek için saraya dilekçe vermiş Eskiden usûl öyleydi Fakat Sabiha Sultan istemiyor, çünkü Halife II Abdülmecidin oğlu, kuzeni Ömer Faruk Efendiye aşık Zaten sonradan evlendiler Sabiha Sultan çok entelektüel, birkaç lisan bilen, çok iyi yetişmiş bir sultandı Daha sonra, başbakan Suat Hayri Ürgüplüyle bir mektupta (üstte) bu konu hakkında yazışmaları var zaten" şeklinde konuşmuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com