Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, martı, özeti

Martı Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Martı Kitabının Özeti

RICHARD BACHın harika kitabı martının özeti:
O zamanlar martı Jonathanin hayatini anlatan bir roman olarak okudum Martı Jonathan diğer martılardan daha yükseklere uçmayı, dah derinlere dalıp en leziz balıkları avlamayı hedeflemiştir kendine Ve her seferinde de bunu gerçekleştirip kendisine daha yüksek, daha derin hedefler seçmiştir Richard Bach, herkesin bir hedefinin olması gerektiğini ve her seferinde bir öncekinden daha iyi hedefler seçmemiz gerektiğini, mutluluğumuzun bu olduğunu anlatmaya çalışmıştır
Bach,özgürlük,direnç ve umut kavramlarını bir martının kanatlarına bindirirken,umutsuzluk ve boşluk içinde günlerini geçiren insanların serüvenlerini nasıl da ustaca ortaya koymuş
KİTABIN ANA FİKRİ
Özgürlük,direnç ve umut kavramlarını bir martının kanatlarına bindirirken,umutsuzluk ve boşluk içinde günlerini geçiren insanların serüvenlerini nasıl da ustaca ortaya koyuvermişHayata dair umutları ve planları olan arkadaşlar için mükemmel bir kitapMartı arkadaşlarına harika bir örnek olan Jeneten sizlerede güzel bir örnek olacak
KİTAPTA OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Jonathan: Kendini hayata adamış,zorluklar karşısında yılmamış ama oldukça yıpranmış bir genç
Mıchele: O da Jonathan ile birlikte hayata göğüs gerdi ama bunlarla çok fazla başa çıkamayıp öldü
Stephan: Stephan, Mıchele aşık olmuştur fakat o da kendini Jonathana kaptırmıştır
KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER
Martı Jonathanın hayata atılışını anlatan bir hikaye kitabıYer yer resimlerle süslenmişOkuması zevkli dili sadeBir martının isteklerini yerine getirme mücadelesine bir bakabilirsiniz
KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ
27 Mart 1889da Almanyada doğdu1913te ilk hikaye kitabını çıkarır13 Aralık 1974te İtalyada öldü
Eserleri : Nostradamus 16yyda yaşamış bir kahindir Kendisi aynı zamanda tıp doktorudur Çağının en büyük belası olan vebaya karşı o zamanın şartları altında büyük başarı göstermiştir Nostradamus kehanetlerini yaparken sadece geleceği görebilme yeteneğinden değil daha bilimsel yöntemlerden yararlanmıştır Bunlar da çağının en kabul gören yöntemleri olan astroloji ve simyadır…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com