![]() |
Bıttım Sabunu Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıttım Sabunu HakkındaBıttım Sabunu Hakkında Siirt yöresinde üretilen bıttım sabununun kepeklenme ve saç dökülmeleri sorununu giderdiği yolundaki iddialar bilimadamlarının dikkatini çekti ![]() ![]() Saç dökülmesi ve cilt sorunlarını gidermede olumlu etkileri olduğuna inanılan bıttım sabununu bilimsel olarak araştırılacak ![]() saç dökülmesi sorunu yaşadığı için bıttım sabununu tercih eden kişiler, bıttım sabununun kepeklenme ve saç dökülmeleri sorununu giderdiğini, ayrıca cildi güzelleştirdiğini ifade etti ![]() Bugüne kadar bıttım sabunu konusunda bilimsel bir araştırmaya rastlamadı ![]() ![]() ![]() Bıttım nasıl üretiliyor? Halk arasında çitlembik olarak da adlandırılan menengiç ve onun biraz daha büyüğü olan bıttımın ezilerek yağının çıkarılmasından elde edilmektedir ![]() Menengiç ağacının yörede çok sıkça rastlanılan bir orman ağacıdır ![]() Ufak yeşil renkli meyvesi sonbaharda toplanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siirt'te yılda 200 ton civarında üretilen bıttım sabununun kilosunun 13-15 lira arasında satılmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|