Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çorbası, pisi

Pisi Balık Çorbası

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pisi Balık Çorbası



Malzemesi:
1/2 kg pisi balığı
1,5 kg kefal veya başka beyaz etli balık
2 bardak balık suyu
3 kahve kaşığı tuz
2 kahve kaşığı karabiber
4 adet patates
1 soğan
4 su bardağı domates
1 kahve kaşığı kekik
2 defne yaprağı
1 kahve kaşığı tobasco,
1 limonunun suyu,
70 gr tereyağı

Hazırlanışı:
Balıkların içlerini temizledikten sonra derilerini ve kılçıklarını çıkartın Balık etlerini iri parçalar halinde kesin Balık deri ve kılçıklarını 3 bardak suyla bir tencereye koyup ağır ateşte kaynatın ve su iki bardağa inene kadar da kaynatmaya devam edin Suyu süzüp alın Bu balık suyundan yararlanacaksınız Balıkları yıkayıp sularını süzün Büyük bir tencereye koyun Üstlerine tuz ve karabiberi ekin Dört patatesi soyarak küçük parçalar halinde kesin Patatesleri balığın üstüne koyun Büyük soğanı soyun ve çok ince doğrayın Soğan dilimlerini patateslerin üstüne koyun Bunun üzerine kabukları çıkarılmış, iri kesilmiş olgun domatesleri ilave edin Defne, kekik ve tobascoyu da katın İki bardak balık suyunu da tencereye dökün Önce bir taşım kaynatın ve sonra ağır ateşte iki saat pişirin Servis yapacağınız zaman limonun suyunu ilave edin sonra da tereyağını katın Bu erir erimez çorbayı kaseye alarak sorfaya götürün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.