Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Kabağı Çorbası TarifiBal Kabağı Çorbası Tarifi Malzemeler Bal kabağı ( 500 gram) Un (3 çorba kaşığı) Margarin ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ) Soğan (1 adet ufak boy ince doğranmış) 6 su bardağı sıcak su Tuz(1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Terbiyesi için: Limon (yarım limon sıkılmış) Yumurta Sarısı (1 adet) Un (2 çorba kaşığı) Soğuk su (bir su bardağı) Püf Noktası Çorba için seçeceğiniz kabakların sert olmasına dikkat edin Yumuşak kabak gerek kötü renk vermesi bakımından gerekse suda dağılacağından iyi sonuç vermez Adım Adım Pişirme 1- Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın 2- Tencerede sıvıyağ ya da margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın 3- Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin 4- Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın 5- Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin 6- Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın Dilerseniz servis tabağındaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz |
Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Kabağı Çorbası TarifiBal Kabağı Çorbası Tarifi Malzeme 1 Adet Yeşil Kabak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 200 Ml Krema İsteğe Bağlı Süt 1 Kg Bal Kabağı Yapılışı: Yeşil kabağı temizledikten sonra ince ve yuvarlak olarak doğrayalım Bal kabağını da orta büyüklükte küp küp doğrayalım Tencereye zeytinyağını koyalım ve yeşil kabakları içine atalım Çevirerek tüm kabakların yağlanmasını ve renginin hafifçe dönmesini sağladıktan sonra balkabaklarını alalım Hepsi beraber 5 dakika kadar çevirelim Malzemenin üstü tamamen örtülünceye kadar soğuk su veya et suyu koyup pişmeye bırakalım Bal kabakları pişince blendırdan geçirelim Hiç pütür kalmamasına dikkat edelim Elde edilen koyu kıvamlı malzemeyi bir tencereye koyalım ve içine 200 ml krema dökelim Tuz ilave edelim Kaynayınca servise hazırdır Serviste bir miktar kremayı hafif sütle bir başka kapta ısıtıp, kaşık yardımıyla çorbanın servis edildiği tabakların üzerine gezdirebilirsiniz
|
Bal Kabağı Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Kabağı Çorbası Tarifi2 Yemek Kaşığı Sana Klasik 1 Adet Ufak boy ince doğranmış soğan 500 gr Bal kabağı 6 Su Bardağı sıcak su 1 Çay Kaşığı tuz 2 Çorba Kaşığı Terbiyesi için: Un 1 Su Bardağı Terbiyesi için: Soğuk su 3 Çorba Kaşığı un 1 Tatlı Kaşığı karabiber 1 Adet TERBİYESİ İÇİN: Yumurta Sarısı 1-Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın 2- Tencerede margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın 3- Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin 4- Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın 5- Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin 6- Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın Dilerseniz servis tabağındaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz |
|