Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, tarifi, truva

Truva Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Truva Çorbası Tarifi



Truva Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 250 gr ıspanak, irilerinden iki patates, irilerinden iki domates, küçük bir karnabahar çiçeğinin yarısı, körpe bir havuç, iki dilim füme pançeta, 6 bardak et suyu, bir dilim jambon, 1 baş soğan, 1 diş sarmısak, 1 sosis, bayat iki dilim ekmek içi, 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı margarin yağı, yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı: Ispanak temizlendikten sonra bol suda yıkanır ve bir kenarda süzülmeye bırakılır Domatesler kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ufak parçalara doğranır Karnabahar çiçeği yıkanır ve tuzlu suda haşlanır Soğuyunca, küçük parçalara doğranır Patatesler, kabukları soyulduktan sonra tavla zarı iriliğinde parçalara doğranır Soğan çentilircesine ince parçalara doğranır Havuç üstü kazındıktan sonra yıkanır iki-üç cm uzunluğunda kibrit çöpü parçalan gibi dilimlenip kesilir Pançeta, jambon ve sosis tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğranır Beri yanda bayat ekmek dilimleri fındık iriliğinde parçalara kesilir ve bir kaşık zeytinyağıyla kuvvetli ateşte karıştırılarak kızartılır Ekmek parçalan kızarınca bunlar delikli kepçeyle süzerek alınır Kalan zeytinyağı ile margarin yağı bir tencereye boşaltılır Yağ kızınca soğan, pançeta, ince ince doğranmış sarmısak, jambon ve sosis içine atılır ve tahta kaşıkla karıştırılarak kızartılır Tenceredekiler nar gibi kızarınca, suyu süzüldükten sonra kıyılırcasına ince doğranmış ıspanak karışımın içine atılır Tahta kaşıkla karıştırılarak bir dakika kadar kavrulur Sonra havuçla domates katılır, sıcak et suyu da dökülüp tencerenin kapağı örtülür ve içindekiler orta ısılı ateşte pişirilir Çorba ateşten indirilmeden onbeş dakika önce patatesler de katılıp tuzu biberi serpilir ve beş dakika daha pişirilir Bu sürenin sonunda haşlanmış karnabahar tenceredekilere ilave edilir Çorba pişince servis kâsesine boşaltılır Üzerine yağda kızartılmış ekmek parçalarını serpiştirilir ve kâse sofraya götürülür Çorbanın üstüne kızartılmış ekmekten gayrı kıyılmış maydanoz da serpilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.