Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, lokması, tarifi

İrmik Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Lokması Tarifi



İrmik Lokması Tarifi

Lokma için:

2 su bardaktan bir parmak eksik İrmik

125 gr tereyağı

3 su bardağı süt

3 ad yumurta

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 dilim limon

Kızartmak için sıvı yağ

Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır( Yoğun kıvamlı bir şerbet olmamalıdırBiraz sulu kalmalıdır) Ve soğumaya bırakılır Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur Daha sonra üzerine 3 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur 3 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır Soğuyunca servis yapılır

Not: Arzu edilirse İrmik hamuruna portakal kabuğu, limon kabuğu veya vanilya da ilave edilerek aromalı hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.