![]() |
İskandinav Usulü Elma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskandinav Usulü Elma Tarifiİskandinav Usulü Elma Tarifi 180 gr (3/4 su bardağı) şeker 1+1/2 su bardağı su 7 elma (soyulup ortası çıkarılmış) 1 tatlı kaşığı tereyağı Üstü: 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 180 gr (1 su bardağı) badem (çekilmiş) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 2 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış) Elmaları yanyana konulduğunda alabilecek kadar geniş bir kaba, şekeri ve suyu koyarak yüksek ateşte eritiniz ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Üstü için tereyağı ve şekeri tahta bir kaşıkla, orta boy bir kapta, yumuşak ve kremamsı bir kıvama getirene kadar çırpınız ![]() ![]() Başka bir orta boy kapta yumurta aklarını iyice çırpıp bademi karışıma ekleyerek karıştırınız ![]() Elmaları delikli bir kepçeyle yağlamış olduğunuz fırın tepsisine alıp üstlerine şurubu dökünüz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarınız; soğuması için 10 dakika beklettikten sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|