Tatlılar...! |
10-29-2012 | #31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Brownie tarifi Malzemeler : 150 gr toz seker 80 gr yağ 75 gr bal (bir çorba kaşığı) 50 gr kakao 2 yumurta 1 paket vanilya 75 gr un tuz ceviz Yapılışı : Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir En son kakao, un ve ceviz eklenir Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Bursa Helvası tarifi Malzemeler : 1/2 kg toz şeker 7 çorba kaşığı un 250 gr margarin 3 adet dolmalık fıstık 1 lt süt Yapılışı : Süt ile toz şekeri kaynatın Diğer bir kapta erittiğiniz margarine un ve fıstık ilave edin Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun ve kaynamış süte ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ilık olarak, üzerine tarçın serpip servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Bülbül şatosu tarifi Malzemeler : 125gr margarin 2 kaşık yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine) Alabildiği kadar un, dövülmüş ceviz Şerbet için : 3 bardak su 3 bardak şeker Arzuya gore vanilya Yapılışı : Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazını birlikte iyice yoğuralım Yavaş yavaş un ilave edelim Kabartma tozunu da unla beraber yoğururken katalım Normal yumuşaklıkta hamur yoğurulur Ele yapışmayacak çok da sert olmayacak Hamurumuz hazır olunca oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açalım Bir çay bardağı yardımıyla halkalar keselim Bu halkaların her iki tanesinden bir tanesini de şişe kapaklarıyla tekrar ortalarını keselim Ortalarını kestiğimiz halkaları bütün halkaların üzerine koyalım Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım Yağlanmış tepsiye sıralayalım Halkalarımızın içine ve üzerine yumurta sarısından sürelim En son olarak da hazırladığımız şatolarımızın ortalarına ezilmiş cevizle dolduralım Normal sıcaklıktaki fırına koyalım üzerleri kızarınca fırından alalım Tatlımız sıcaksa şerbetin soğuk olması gerekir Bunun tersi de olabilir |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Cikolatali Cevizli Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 4 Malzemeler: 4 adet yumurta 125 gr seker 125 gr un 1 yemek kasigi kakao 25 gr yag (erimis) 75 gr kuvertur( bitter cikolata) 150 gr orta irilikte ogutulmus ceviz 2 cay kasigi kabartma tozu (orjinalde yok ama ben ekledim) ici icin: 75 gr kuvertur 125 gr yag(oda sicakliginda) 200 gr pudra sekeri 2 yemek kasigi sut uzerini suslemek icin ceviz Yapılışı: 20 cmlik yuvarlak kek kalibinizi yaglayin yada icine yagli kagit serin(orta boy kalin bir kek olucak)Seker ve yumurtalari 10 dakika mikserle kopuk kopuk oluncaya kadar cirpin Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu bir yere eleyip karistirin ve seker,yumurtali karisima ekleyip,tahta kasikla karistirmaya devam edin Sonra uzerine erimis sogumus margarin,benmari usuluyle eritilmis cikolata( ben burda yagi erittikten sonra yagi bir kenara aldim ve cikolatayi tavaya koydum,eridikten sonrada cikolatayi icine karistirdim Ozaman daha akici bir karisim elde ediliyor) ve ceviz icini ekleyip kasikla karistiri Onceden isinmis 160 dereceli firinda 30 dakika kadar pisirin Kek pistikten sonra 5 dakika kadar sogumaya birakin Cikolatayi eritin,biraz soguduktan sonra icine yag,pudra sekeri ve sutu ekleyip,krema kivamina gelinceye kadar cirpma teliyle karistirin Kekinizi ikiye boldukten sonra arasina kremanin yarisini surun Geri kalaninida kekin ustune surdukten sonra,cevizlerle susleyin Pastaniz servise hazir |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Tobleronelu Brownie Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 400gr bitter çikolata 180gr margarin/tereyağı 300gr toz şeker 3 yumurta 250gr un 150gr Toblerone çikolata 125gr irice dövülmüş badem yağlamak için sıvıyağ Yapılışı: Bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü eritin Ffırını 180C'ye getirin Yumurtaları ve şekeri çırpın unu ekleyin çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün Isınmış fırında 35 dakika pişirin (pişince içi ıslak kalacak ) Tamamen soğuduktan sonra servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Beyaz çikolata soslu limonlu kek Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Orta Puan: 3 Malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 35 su bardağı un 2 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 80 gr beyaz çikolata 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 8-10 parça portakal kabuğu şekerlemesi Yapılışı: Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın Hazırladığınız hamuru Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!İki renkli simit puding Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 10-20dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 1 paket kakaolu puding 1 paket muzlu puding 6 su bardağı süt 3-4 bisküvi Yapılışı: Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin Kakaolu pudingi kalan sütle aynı şekilde pişirin Katılaşan muzlu pudingin üzerine döküp buzdolabında 1 saat kadar bekletin Servis tabağına ters çevirip kalıbı alın Bisküvileri robottan geçirerek ufalayıp pudingin üzerine serpiştirin Dilimleyerek servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Çilek soslu profiterol Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 40-60dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Orta Puan: 7 Malzemeler: Hamur malzemesi: 1 çay bardağı margarin 3 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı su Krema için 5 yumurta sarısı 15 kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı süt kreması 1 portakal Üzeri için 1 kahve fincanı çilek sosu Yapılışı: Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Unu azar azar ilave ederek karıştırın Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun Hamuru derin bir kaseye alın Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın Düz uçlu sıkma torbasına doldurun Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın (Yaklaşık 40 top olacaktır ) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın Portakalın kabuğunu rendeleyin Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Çikolatalı Nadide Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 10-Fazla Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 7 Malzemeler: 120 gram tereyağı (doğranmış) 2 tatlı kaşığı kahve 1 su bardağı su 100 gram bitter çikolata (iri doğranmış) 1,5 su bardağı tozşeker 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) 1 su bardağı kekun 1 çay bardağı un (elenmiş) 2 çorba kaşığı kakao Naneli krema 125 gram tereyağı (doğranmış) 3 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı süt Yarım tatlı kaşığı nane likörü 1-2 damla yeşil gıda boyası Çikolatalı sos 300 gram bitter çikolata (iri doğranmış) 1 su bardağı krema Yapılışı: Tereyağı, kahve, su, çikolata ve şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar ateş üstünde karıştırın Karışımı bir kaba alıp yumurta, unlar ve kakaoyu çırparak ilave edin 8x25 cm ebatlarında iki adet kalıbı yağlayıp, taban ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın Karışımı kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin Beş dakika bekleyip, kalıptan çıkartın Kekleri testere dişli bir bıçakla yatay olarak ikiye kesin Naneli krema için tereyağını mikserle çırpıp, pudra şekeri, süt, nane likörü ve gıda boyasını ilave edip, çırpın Naneli kremanın yarısını keklerin alt parçalarının üzerine sürüp, üst kısımları ile üzerlerini kapatın Kalan kremayı, sıkma poşetine koyup, boyuna kalın bir şerit şeklinde keklerin üzerlerine sıkın Bir saat buzdolabında dinlendirin Çikolata ve kremayı kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, buzdolabından çıkarttığınız keklerin üzerine dökün Kenarlarını düzeltip, oda sıcaklığında çikolata katılaşıncaya kadar bekletin |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Kuru Fasulyeli Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 3 Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış (soğutulmuş) kuru fasulye 3 adet yumurta 1-5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı kadar cekilmiş fındık( 2 yemek kaşığı toz badem vanilya Yarım su bardağından biraz az un(kıvamı için) Üzerine: Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı toz şeker 100 gr margarin Yapılışı: Haşlanmış fasulyeyi püre yapip,içine toz şekeri ,yumurtayı katip karıştırin Fındık ve bademleri ilave ettikten sonra ,kıvamını ayarlamak için unu katin Iyice özleşince yuvarlak kalıba dökup,170 derecede pişirin Diger yandan sosu hazırlayin Tencereye suyu,margarini,kakaoyu,şekeri katip, kıvamı koyu olmayacak şekilde (hafif sulu) pişirip soğumaya bırakin Kek soğuduktan sonra üzerine sosu dökun Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsinizin |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Kraliçe DoLuNaY Keki Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 40-60dk Yemeğin Yöresi: Diger Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 11 Malzemeler: 15 adet hurma 1 su bardağı un Yarım su bardağı süt 2 yumurta 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tutam tuz Üzeri için: 40 gr margarin 1 çay bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı süt kreması Süsleme için: 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 7 yarım ceviz içi Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, şeker ve yumurtayı mikserle çırpın Sütü ilave edip tekrar çırpın Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın Sütlü karışıma azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın Çekilmiş ceviz içi ve hurmayı hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın Kek hamurunu kalıba dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Üzeri için; küçük bir tavaya şekeri alıp karamelize edin Margarini ilave edip karıştırın Şeker iyice eriyince tavayı ocaktan alın Karıştırarak ılıtın ve süt kremasını ilave edin Karışımı kekin üzerine gezdirerek dökün Çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin Yarım cevizleri kekin üzerine yerleştirip dilimleyerek servis yapın |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Pasta Ziyade Olsun Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 40-60dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 11 Malzemeler: Hamuru için: 4 yemek kaşığı toz şeker 125 gr margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 12 tepeleme kaşık un 1 paket kabartma tozu 3 adet karanfil tanesi İçi için: 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 su bardağı sarı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı: Derin bir yoğurma kabında yağ ve şekeri elinizle karıştırın Üzerine yoğurt, kabartma tozu, havanda dövülüp un gibi olmuş karanfil taneleri ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Bu hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya bölün Parçalardan birini 25-30 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını 2 cm yükselterek yerleştirin Fındık, sarı üzüm, tarçın ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın Sonra, bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın Diğer taraftan, hamurun öteki yarısından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayarak kalem kalınlığında uzun şeritler haline getirin Bu şeritleri tartın tam ortasından başlayarak kendi etrafında döndürüp, tartın üzerini tamamen kaplayın Son olarak, tartı 175 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirip çıkarın Dilimleyerek servise sunun İsterseniz yanında dondurma ya da hazır süt kreması da ikram edebilirsiniz |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Tahinli Degisik Kek Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 8 Malzemeler: 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 125 gr eritilmiş, soğutulmuş margarin 1 paket kabartma tozu Hamur Üzerine Sos İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı iri kırılmış ceviz 1 su bardağı tahin Yapılışı: Hamur yoğrulduktan ikiye ayrilir,bu parcalardan biri portakal büyüklüğünde parçalara ayrılarak buzlukta 20 dakika kadar bekletilir Kalan hamur yağlanmış borcama yayılır Sos malzemeleri karıştırılarak hamurun üzerine dökülür Buzluktan çıkardığımız hamuru da hazırladığımız kekin üzerine rendeleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırına verilir |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Bisküvili Portakallı Turta Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 20-40dk Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 4 Malzemeler: 2 su bardağı ezilmiş petit beurre bisküvi 1 büyük portakal 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağı toz şeker 1/2 çay kaşığı karbonat 2 yumurta 3/4 su bardağı yoğurt Yapılışı: İlk önce portakalın suyu sıkılarak ayrılır Kabuğu ise üzümle birlikte robotta kıyılır Ezilmiş bisküvi, 1/2 bardak şeker ve karbonat karıştırılır Portakal kabuğu ve üzümde katılır Yumurtalar ve yoğurt iyice çırpıldıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak yağlanmış bir kalıba boşaltılır Orta sıcaklıkta fırında 30 dakika pişirilir Portakal suyunun içine 1/2 bardak şeker karıştırılıp eritilir ve üzerine dökülerek soğumaya bırakılır |
Tatlılar...! |
10-29-2012 | #45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar...!Bisküvili Krem Şantili Pasta Yemeği İle İlgili Detaylar Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 6 Malzemeler: 1 paket kakaolu bisküvi 1 paket krem şanti 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 muz 1 tatlı kaşığı neskafe 2 su bardağı süt 1 paket vanilya Yapılışı: Krem şanti, 2 su bardağı sütle hazırlanır Bisküviler ufak ufak kırıldıktan sonra, krem şanti ilave edilir Dilimlenmiş muz, dövülmüş ceviz, neskafe ve vanilya da eklenip iyice karıştırılır Yuvarlak bir kabın içine naylon yayılıp bu karışım dökülür 1 gece buzdolabında bekletildikten sonra bıçakla istenilen şekilde kesilerek servis yapılır |
|