Bonibonlu Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonibonlu Kurabiye TarifiBonibonlu Kurabiye Tarifi Malzemeler: 2 yumurta 250 gram tereyağı 4 su bardağı un 2-3 paket bonibon 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker Un geniş bir kaba elenir Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, 180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 1520 dk pişirilir Fırından çıkan kurabiyeler soğumadan bonibonlar hafifçe bastırılarak yerleştirilir (İsterseniz tepsi fırına verilmeden önce de bonibonlar yerleştirilebilir) |
Bonibonlu Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonibonlu Kurabiye TarifiMalzemeler; 1 Paket nişasta(400gr ) 250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 pkt kabartma tozu 15 su bardağı pudra şekeri Üzerı için; 2 kutu bonibon Hazırlanışı; Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilirEle yapışıyorsa biraz daha un eklenebilirMerdanele açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilirbonibonla süslenırÖnceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir |
|