Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü TatlılarHİNDİSTANCEVİZLİ MUHALLEBİ Kullanılacak malzeme: 7 bardak süt, 1+1/4 bardak toz şekeri, 1/2 kahve fincanı nişasta, 1+1/2 fincan pirinç unu, 1+1/4 bardak su, 1/2 çay kasığı tuz, 1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi Yapımı: Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistan cevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı Bunları karıştırırken 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı Pirinç unuyla nişastayı suda iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli Sonra tenceredeki muhallebi kâse veya çukur tabaklara bölünmeli Muhallebi iyice soğuduktan sonra servis yapmalı Fırın Sütlaç Kullanılcak malzemler 1,5 litre süt 180 gr şeker 40 gr pirinç 40 gr nişasta 1 paket vanilya yapımı: Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın Kalan sütü ikiye ayırıp birinde; 1 saat suda beklettiğiniz pirinci lapa kıvamına gelene kadar pişirin Kalan sütte nişastayı çırparak açın Kaynayan süte şeker ilave ederek karıştırın Pişen pirinç ve çıprttığınız nişastayı aynı tencereye alın Bu karışımı bir taşım kaynatın 1 paket vanilyayıda içine atıp tekrar karıştırdıktan sonra varsa güveç kabına, ya da ısıya dayanıklı kaseye koyun Sütlaç kaselerini bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine 2 santim yüksekliğinde su doldurun Önce 200 derece ısınmış fırına koyun ve zaman zaman kontrol ederek üzerini istediğiniz ölçüde kızartın Fırından çıkınca soğutun PEYNİR PUDİNGİ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 100 gram rendelenmiş gravyer peyniri, 3 yumurta, 20 gram un, 20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 bardak süt, 1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu, yeteri kadar tuz Yapımı: 20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı Beşameli soğuttuktan sonra bunu karıştırırken teker teker ve sırasıyle yumurtaların sarılarını, tuzu, rendelenmiş gravyer peynirini, kar köpüğü haline getirilmiş yumurta aklarını katıp bu beşamele yedirmeli Yağa ve kurutulmuş ekmek tozuna bulanmış bir puding kalıbına karışımı doldurmalı Kalıbı dörtte üçüne gelecek kadar içinde kaynar su bulunan bir tencerenin içine oturtmalı Sonra bunları olduğu gibi orta ısılı bir fırına sürüp kalıptakini bir saat kadar pişirmeli Peynirli puding pişince bunu benmarisinden çıkarmalı ve bir servis tabağına başaşağı ederek aktardıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı HANIMELİ MUHALLEBİSİ Kulanılcak Malzemler: 4 su bardağı süt, 4 fincan şeker 3 fincan un 1 çorba kaşığı margarin, 2 paket şekerli vanilin Sos: 1 yumurta, 1 fincan şeker 3 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı margarin 1 fincan su, dövülmüş Camfıstığı Yapımı: Tencerede un 1 bardak sut ve şekeri topaksız hale gelene kadar çırpın Sonra sütün tamamını ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Göz göz olunca ateşten alıp, 1 kaşık margarin ve vanilini ilave edip 5-6 dk çırpıp geniş bir kaba dökün Sos için ise yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın, ardından margarin, kakao ve suyu ilave edin Sosu muhallebi üzerine döküp şamfıstığı ile süsleyin |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü TatlılarELMALI PİRİNÇ PUDİNGİ Malzeme: Yarım kilo süt 1 su bardağı dolusu pirinç 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı toz şeker 4 yumurta sarısı 4 adet iri elma 4 yumurta beyazı Yapılışı: Elmalar soyulup içleri güzelce ve dikkatle oyulur, yıkanır ve süzülmeye bırakılır Süt derin bir kapta kaynatılır ve içine yıkanmış pirinç, limon kabuğu rendesi ve şeker ilâve edilerek kaynamaya devam edilir Pirinçler pilâv gibi sütü çektikten sonra tencerenin üstü bir temiz bez ve onun da üstüne kapağı kapatılır ve ateşten alınıp içine yarım paket Margarin yağı konarak karıştırılır Soğumaya bırakılır Bir müddet sonra ılınınca kapak ve bez alınır İyice soğuduktan sonra adamakıllı dövülmüş olan yumurta sarıları da pirince ilâve edilerek iyice karıştırılır Şimdi hazırlanmış olan bu pirinçli iç ile oyulmuş olan elmalar dikkatle doldurulur Bu sırada pirinçli harç artarsa onlar da ayrıca yumurta veya köfte gibi yuvarlanarak elmalardan ayrı olarak pişirilir İçleri doldurulan elmalar ve artan içle yapılan topaklar bol yağlanmış tepsiye ikişer parmak ara ile dizilip kızgın fırında elmaların dağılmıyacağı kadar pişirilir ve fırından alınır 4 yumurta beyazı sert köpük haline gelinceye kadar vurulur ve bu köpükten her bir elmanın tepesine süs olarak bir parça konup fırında tekrar 5 dakika kadar tutulur Soğuduktan sonra tepelerine renkli bir meyva reçeli tanesi de konabilir Ve soğuk servis yapılır 8 kişi için elmalar yarıya bölünerek servise konur KAKAOLU KREMA MALZEMELER 1 kilo süt 3 kahve fincanı un 3 yumurta 7 çorba kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 paket kakao 10 adet kedi dili bisküvi HAZIRLANIŞI Yumurtaların sarısı beyazı ayrılır Margarin hafifçe eritilir Soğuk süt, yumurtaların sarısı, kakao, toz şeker, un karıştırılır Kaynamaya başlayınca ateşten alınır İyice soğuduktan sonra kar haline getirilmiş yumurta akları içine katılır ve bir payreks tabağa dizilmiş bisküvilerin üzerine dökülür Not: Üzerine krem şanti ilave edilebilir (Soğuduktan sonra) ÜZÜMLÜ KEŞKÜL Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 100 gram badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı üzüm suyu 1 kase çekirdeksiz üzüm 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı YAPILIŞI Pirinç ayıklanıp, yıkanır Bir gece suda bekletilir Ertesi gün robotta çekilir Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir Kalan süt tencerede kaynatılır Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir ÇİKOLATALI SUFLE Malzemesi: (4 kişilik) 1 bardak süt 8 yumurtanın akı 4 çorba kaşığı toz şeker 100 gr çikolata rendesi 4 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı pudra şekeri 6 çorba kaşığı un 1/2 bardak krema 8 yumurtanın sarısı Hazırlanışı: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Küçük bir tencerede, sütü orta ateşte kaynatın Süt bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın Bir başka küçük tencerede, 3 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin Yağ erir erimez, unu ilave edin Yumurta teliyle sürekli karıştırarak, 2-3 dakika, karışımdaki çiğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sütü hazırladığınız bu meyaneye yedirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın Yumurta sarılarını bir çatalla birkaç dakika çırpın Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz çelik bir kapta, bir yumurta teliyle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Çikolata rendesi, önce yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin Yuvarlak bir Borcam'ın içini, kalan 1 çorba kaşığı tereyağ ile yağlayın Malzemenin tümünü içine doldurun Üzerini, bir kaşığın tersiyle düzeltin Fırın hararetini yükseltin Kabı firma sürün 15-20 dakika pişirin Suflenin içine batıracağınız bir şiş temiz olarak çıkınca, sufle pişmiş demektir Çikolatalı sufleyi fırından alıp, üzerine pudra şekerini serpin Kreması ile birlikte, hiç bekletmeden, servis edin |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü TatlılarKOLAY SÜTLAÇ Malzemeler ; 4 su bardağı Süt 1 Su bardağı Şeker 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç 1 silme kaşık Nişasta 1 silme kaşık Pirinç Unu bir tutam Tuz Hazırlanışı; 4 kişi için 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır karıştımaya devam edilir 10 dakika daha kaynatılır Ocaktan alınarak, kaselere dökülür Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir Sakızlı Vişneli Sütlaç Malzemeler 1 su badağı pirinç 1 kilo süt 1 bardak toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı biraz vişne Hazırlanışı 1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin Biraz damla sakızı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın Fırın kaselerinin dibine biraz vişne koyup, üzerlerine sütlacı dökün Sütlaçları fırına verin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Çıkarıp, soğutup servis edin Güz Rüyası Malzemeler 2 adet şeftali 2 yumurta sarısı 2 su bardağı süt 4 çorba kaşığı şeker 1 paket şeftali yada muz jölei 1,5 su bardağı sıcak su 1 su bardağı vişne suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası Hazırlanısı 2 yumurta sarısını çırparak süte ilave edin Nişastayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Şekeri ekleyip mikserle 1 dakika çırpın Şeftalileri soyup ikiye kesin, ters çevirerek kuplara yerleştirin Kremayı şeftalilerin üzerine dökün, jöleyi sıcak suyla eritip üzerine vişne kompostosu vişneleri yerleştirin Karıştırarak kuplara boşaltın Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın Sütlü Revani MALZEMELER yarim paket margarin 1 litre sut 1 bardak irmik 1 bardak toz seker 1 vanilya HAZIRLANISI Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin Kaynamasina yakin lapa gibi olacaktir, panik yapmayin Servis yapacaginiz kalibi suyla islatin, yapismasini onlemek icin Pisen karisimi kaliba dokun ve soguduktan sonra buzdolabinda servis icin bekletin Servis yaparken uzerine tarcin ekleyebilirsiniz LİMONLU PUDING MALZEMELER 6 Kişilik 2 limon 100 gr tereyağ veya margarin 100 gr toz şeker 3 yumurta 50 gr un 25 gr badem 1 çay kaşığı kabartma tozu 15 su bardağı süt HAZIRLANIŞI Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın Oval bir fırın kabını yağlayın Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü TatlılarÇikolatali Mus MALZEMELER 1 Paket Chocolate Mousse 1 su bardağı süt HAZIRLANISI Bir paket Chocolate Mousse'u genis ve derin bir kabin içine bosaltin Üzerine bir su bardagi sütü ilave ederek eriyene kadar karistirin Elde ettiginiz karisimi mikserle 6 dakika çirpin Hazirladiginiz musu kaselere bosaltin ve buzdolabinda en az üç saat beklettikten sonra servis yapin KESTANELI TATLI MALZEMELER 1/2 kg kestane 1 paket vanilya 4 su bardağı süt 3 yumurta 50 gr bitter çikolata 1 su bardağı şeker 3-4 yemek kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk kadar haşlayın Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın BILLUR TATLISI MALZEMELER 1 kg süt 2 kahve fincanı toz şeker 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı buğday nişastası Süslemek için 1 adet nar Mandalina Elma vs HAZIRLANIŞI Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir ASLAN SÜTÜ MALZEMELER: -1 litre süt -1 su bardağı toz şeker -3 çorba kaşığı tel şehriye (silme) -1 çorba kaşığı nişasta -2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık -1 çorba kaşığı badem -1 çorba kaşığı iç fındık -1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi -Yarım paket vanilya HAZIRLANISI: Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur Süt ile şeker kaynatılır Kavrulmuş şehriye ilave edilir Nişasta yarım bardak su ile ezilir Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir Kaselere boşaltılır Krem Şokola MALZEMELER 500 gr süt 150 gr toz şeker 50 gr un 25 gr kakao 1 Paket vanilin 1 Adet yumurta 25 gr çikolata HAZIRLANISI Sütü ateşe koyun, içine şekerin yarısını ekleyerek karıştırın Başka bir kabın içine, şekerin kalan kısmını ve yumurtayı koyarak çırpınız Un, kakao ve diğer malzemeleri ilave ediniz ve sütün bir miktarını koyarak çözdürünüz Sütün kalan kısmını ilave ettikten sonra, ateşte kaynayana kadar pişiriniz Sıcakken çikolatayı da ekleyiniz ve karıştırınız Soğuyunca kaplara doldurunuz Üzerlerine krem şanti, yeşil fıstık ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü Tatlılarbunların resimlerini de koyki hiç deilse gözümüz açılsn :D:D emeğine sağlık |
Ék$İ Den Sütlü Tatlılar |
10-29-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ék$İ Den Sütlü Tatlılargerçekten resimleirn koysan ii olur bencede paylaşımın için saoll |
|