Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
den, Ék$i, sütlü, tatlılar

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



HİNDİSTANCEVİZLİ MUHALLEBİ

Kullanılacak malzeme:
7 bardak süt,
1+1/4 bardak toz şekeri,
1/2 kahve fincanı nişasta,
1+1/2 fincan pirinç unu,
1+1/4 bardak su,
1/2 çay kasığı tuz,
1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi

Yapımı: Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistan cevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı
Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı Bunları karıştırırken 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı Pirinç unuyla nişastayı suda iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı
Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli Sonra tenceredeki muhallebi kâse veya çukur tabaklara bölünmeli Muhallebi iyice soğuduktan sonra servis yapmalı

Fırın Sütlaç
Kullanılcak malzemler
1,5 litre süt
180 gr şeker
40 gr pirinç
40 gr nişasta
1 paket vanilya
yapımı:
Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın Kalan sütü ikiye ayırıp birinde; 1 saat suda beklettiğiniz pirinci lapa kıvamına gelene kadar pişirin Kalan sütte nişastayı çırparak açın Kaynayan süte şeker ilave ederek karıştırın Pişen pirinç ve çıprttığınız nişastayı aynı tencereye alın Bu karışımı bir taşım kaynatın 1 paket vanilyayıda içine atıp tekrar karıştırdıktan sonra varsa güveç kabına, ya da ısıya dayanıklı kaseye koyun Sütlaç kaselerini bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine 2 santim yüksekliğinde su doldurun Önce 200 derece ısınmış fırına koyun ve zaman zaman kontrol ederek üzerini istediğiniz ölçüde kızartın Fırından çıkınca soğutun

PEYNİR PUDİNGİ

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
100 gram rendelenmiş gravyer peyniri,
3 yumurta,
20 gram un,
20 gram ve buna ilâveten 1 tatlı kaşığı tereyağı,
2 bardak süt,
1 kaşık kurutulmuş ekmek tozu,
yeteri kadar tuz

Yapımı:
20 gram yağ, un ve kaynar sütle bir beşamel hazırlamalı Beşameli soğuttuktan sonra bunu karıştırırken teker teker ve sırasıyle yumurtaların sarılarını, tuzu, rendelenmiş gravyer peynirini, kar köpüğü haline getirilmiş yumurta aklarını katıp bu beşamele yedirmeli Yağa ve kurutulmuş ekmek tozuna bulanmış bir puding kalıbına karışımı doldurmalı Kalıbı dörtte üçüne gelecek kadar içinde kaynar su bulunan bir tencerenin içine oturtmalı Sonra bunları olduğu gibi orta ısılı bir fırına sürüp kalıptakini bir saat kadar pişirmeli Peynirli puding pişince bunu benmarisinden çıkarmalı ve bir servis tabağına başaşağı ederek aktardıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı
HANIMELİ MUHALLEBİSİ

Kulanılcak Malzemler:

4 su bardağı süt,

4 fincan şeker

3 fincan un

1 çorba kaşığı margarin,

2 paket şekerli vanilin
Sos:

1 yumurta,

1 fincan şeker

3 çorba kaşığı kakao,

1 çorba kaşığı margarin

1 fincan su,

dövülmüş Camfıstığı

Yapımı: Tencerede un 1 bardak sut ve şekeri topaksız hale gelene kadar çırpın Sonra sütün tamamını ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Göz göz olunca ateşten alıp, 1 kaşık margarin ve vanilini ilave edip 5-6 dk çırpıp geniş bir kaba dökün Sos için ise yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın, ardından margarin, kakao ve suyu ilave edin Sosu muhallebi üzerine döküp şamfıstığı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



ELMALI PİRİNÇ PUDİNGİ

Malzeme:
Yarım kilo süt
1 su bardağı dolusu pirinç
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta sarısı
4 adet iri elma
4 yumurta beyazı

Yapılışı:
Elmalar soyulup içleri güzelce ve dikkatle oyulur, yıkanır ve süzülmeye bırakılır Süt derin bir kapta kaynatılır ve içine yıkanmış pirinç, limon kabuğu rendesi ve şeker ilâve edilerek kaynamaya devam edilir Pirinçler pilâv gibi sütü çektikten sonra tencerenin üstü bir temiz bez ve onun da üstüne kapağı kapatılır ve ateşten alınıp içine yarım paket Margarin yağı konarak karıştırılır Soğumaya bırakılır Bir müddet sonra ılınınca kapak ve bez alınır İyice soğuduktan sonra adamakıllı dövülmüş olan yumurta sarıları da pirince ilâve edilerek iyice karıştırılır Şimdi hazırlanmış olan bu pirinçli iç ile oyulmuş olan elmalar dikkatle doldurulur Bu sırada pirinçli harç artarsa onlar da ayrıca yumurta veya köfte gibi yuvarlanarak elmalardan ayrı olarak pişirilir İçleri doldurulan elmalar ve artan içle yapılan topaklar bol yağlanmış tepsiye ikişer parmak ara ile dizilip kızgın fırında elmaların dağılmıyacağı kadar pişirilir ve fırından alınır 4 yumurta beyazı sert köpük haline gelinceye kadar vurulur ve bu köpükten her bir elmanın tepesine süs olarak bir parça konup fırında tekrar 5 dakika kadar tutulur Soğuduktan sonra tepelerine renkli bir meyva reçeli tanesi de konabilir Ve soğuk servis yapılır 8 kişi için elmalar yarıya bölünerek servise konur

KAKAOLU KREMA

MALZEMELER

1 kilo süt
3 kahve fincanı un
3 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kakao
10 adet kedi dili bisküvi

HAZIRLANIŞI

Yumurtaların sarısı beyazı ayrılır Margarin hafifçe eritilir Soğuk süt, yumurtaların sarısı, kakao, toz şeker, un karıştırılır Kaynamaya başlayınca ateşten alınır İyice soğuduktan sonra kar haline getirilmiş yumurta akları içine katılır ve bir payreks tabağa dizilmiş bisküvilerin üzerine dökülür

Not: Üzerine krem şanti ilave edilebilir (Soğuduktan sonra)

ÜZÜMLÜ KEŞKÜL

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
100 gram badem
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı üzüm suyu
1 kase çekirdeksiz üzüm
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

YAPILIŞI

Pirinç ayıklanıp, yıkanır Bir gece suda bekletilir Ertesi gün robotta çekilir Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir Kalan süt tencerede kaynatılır Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir

ÇİKOLATALI SUFLE

Malzemesi: (4 kişilik)
1 bardak süt
8 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı toz şeker
100 gr çikolata rendesi
4 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
6 çorba kaşığı un
1/2 bardak krema
8 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Küçük bir tencerede, sütü orta ateşte kaynatın Süt bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın Bir başka küçük tencerede, 3 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin Yağ erir erimez, unu ilave edin Yumurta teliyle sürekli karıştırarak, 2-3 dakika, karışımdaki çiğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sütü hazırladığınız bu meyaneye yedirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın Yumurta sarılarını bir çatalla birkaç dakika çırpın Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz çelik bir kapta, bir yumurta teliyle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Çikolata rendesi, önce yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin Yuvarlak bir Borcam'ın içini, kalan 1 çorba kaşığı tereyağ ile yağlayın Malzemenin tümünü içine doldurun Üzerini, bir kaşığın tersiyle düzeltin Fırın hararetini yükseltin Kabı firma sürün 15-20 dakika pişirin Suflenin içine batıracağınız bir şiş temiz olarak çıkınca, sufle pişmiş demektir Çikolatalı sufleyi fırından alıp, üzerine pudra şekerini serpin Kreması ile birlikte, hiç bekletmeden, servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



KOLAY SÜTLAÇ

Malzemeler ;
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
bir tutam Tuz

Hazırlanışı;
4 kişi için 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür
Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır
Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır karıştımaya devam edilir 10 dakika daha kaynatılır Ocaktan alınarak, kaselere dökülür
Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir
İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir

Sakızlı Vişneli Sütlaç
Malzemeler
1 su badağı pirinç
1 kilo süt
1 bardak toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
biraz vişne
Hazırlanışı
1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin Biraz damla sakızı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın Fırın kaselerinin dibine biraz vişne koyup, üzerlerine sütlacı dökün Sütlaçları fırına verin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Çıkarıp, soğutup servis edin

Güz Rüyası

Malzemeler
2 adet şeftali
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 paket şeftali yada muz jölei
1,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Hazırlanısı
2 yumurta sarısını çırparak süte ilave edin Nişastayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Şekeri ekleyip mikserle 1 dakika çırpın Şeftalileri soyup ikiye kesin, ters çevirerek kuplara yerleştirin Kremayı şeftalilerin üzerine dökün, jöleyi sıcak suyla eritip üzerine vişne kompostosu vişneleri yerleştirin Karıştırarak kuplara boşaltın Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın

Sütlü Revani

MALZEMELER
yarim paket margarin
1 litre sut
1 bardak irmik
1 bardak toz seker
1 vanilya

HAZIRLANISI
Malzemenin hepsini bir tencerede kisik ateste bir cirpici yardimiyla
muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin Kaynamasina yakin lapa gibi
olacaktir, panik yapmayin Servis yapacaginiz kalibi suyla islatin,
yapismasini onlemek icin Pisen karisimi kaliba dokun ve soguduktan
sonra buzdolabinda servis icin bekletin Servis yaparken uzerine tarcin
ekleyebilirsiniz

LİMONLU PUDING

MALZEMELER 6 Kişilik

2 limon
100 gr tereyağ veya margarin
100 gr toz şeker
3 yumurta
50 gr un
25 gr badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
15 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın Oval bir fırın kabını yağlayın Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin
Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun
Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



Çikolatali Mus

MALZEMELER

1 Paket Chocolate Mousse
1 su bardağı süt

HAZIRLANISI

Bir paket Chocolate Mousse'u genis ve derin bir kabin içine bosaltin
Üzerine bir su bardagi sütü ilave ederek eriyene kadar karistirin
Elde ettiginiz karisimi mikserle 6 dakika çirpin
Hazirladiginiz musu kaselere bosaltin ve buzdolabinda en az üç saat
beklettikten sonra servis yapin

KESTANELI TATLI

MALZEMELER

1/2 kg kestane
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
3 yumurta
50 gr bitter çikolata
1 su bardağı şeker
3-4 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI

Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk kadar haşlayın Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın

BILLUR TATLISI

MALZEMELER

1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı buğday nişastası

Süslemek için
1 adet nar
Mandalina
Elma vs

HAZIRLANIŞI

Süt, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir ve bir servis tabağına dökülür Soğuduktan sonra üzerine meyveler ayıklanarak ilave edilir

ASLAN SÜTÜ

MALZEMELER:

-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
-1 çorba kaşığı badem
-1 çorba kaşığı iç fındık
-1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
-Yarım paket vanilya

HAZIRLANISI:

Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur
Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür
Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur
Süt ile şeker kaynatılır Kavrulmuş şehriye ilave edilir
Nişasta yarım bardak su ile ezilir Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır
Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir
Kaselere boşaltılır

Krem Şokola

MALZEMELER

500 gr süt
150 gr toz şeker
50 gr un
25 gr kakao
1 Paket vanilin
1 Adet yumurta
25 gr çikolata

HAZIRLANISI

Sütü ateşe koyun, içine şekerin yarısını ekleyerek karıştırın Başka bir kabın içine, şekerin kalan kısmını ve yumurtayı koyarak çırpınız Un, kakao ve diğer malzemeleri ilave ediniz ve sütün bir miktarını koyarak çözdürünüz Sütün kalan kısmını ilave ettikten sonra, ateşte kaynayana kadar pişiriniz Sıcakken çikolatayı da ekleyiniz ve karıştırınız Soğuyunca kaplara doldurunuz Üzerlerine krem şanti, yeşil fıstık ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



bunların resimlerini de koyki hiç deilse gözümüz açılsn :D:D
emeğine sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ék$İ Den Sütlü Tatlılar



gerçekten resimleirn koysan ii olur bencede paylaşımın için saoll
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.