Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, kayısılı, tarifi, turta

Kayısılı Jöleli Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Jöleli Turta Tarifi



Kayısılı Jöleli Turta Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
1/ 2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

KREMA:
250 gr süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 paket limonlu jöle

ÜZERİNE
300 gr kayısı

Yapılışı:
Yağ, şeker, yumurta çırpılır Un, vanilya ilave edilir Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır Yağlı ufak bir kalıba dökülür 170° de pişirilir
Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır
Üzerine yarım kayısıları dizilip, üzerine limon jölesiyle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.