Kayısılı Jöleli Turta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Jöleli Turta TarifiKayısılı Jöleli Turta Tarifi Malzemeler: 2 su bardağı un 125 gr erimiş margarin 1 paket kabartma tozu 1/ 2 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya KREMA: 250 gr süt 1 çay bardağı şeker 2 yumurta 1 çay bardağı un 1 paket limonlu jöle ÜZERİNE 300 gr kayısı Yapılışı: Yağ, şeker, yumurta çırpılır Un, vanilya ilave edilir Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır Yağlı ufak bir kalıba dökülür 170° de pişirilir Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır Üzerine yarım kayısıları dizilip, üzerine limon jölesiyle süslenir |
|