Fırında İncirli Helva |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında İncirli HelvaFırında İncirli Helva 6 adet elma 10 kuru incir 1 bardak şeker 1 bardak su 1 çay fincanı dövülmüş ceviz 2 çorba kaşığı pekmez 1 çorba kaşığı tereyağı Su bir kapta kaynatıldıktan sonra içine incirler atılır ve 15 dakika kadar beklenir Kaptaki su süzülür ve incirlerin sapları alınarak 4 parçaya bölünür Elmalar, yıkandıktan sonra ortası oyulur, incir ve cevizle doldurulur Pekmez şekerle karıştırıldıktan sonra her elmanın üzerine bir kaşık dökülür Elmaların üzerine de eşit miktarda tereyağ bırakılır Sıcak suyun içine de arta kalmış olan şeker ve pekmez atılır Bu karışım da elmaların aralarına dökülür Orta ısılı fırında yarım saat pişirilir Yarım saat sonra fırının ısısı çoğaltılır ve kapak çıkarılır Şurup, zaman zaman elmaların üzerine dökülürse elmalar hem pişer, hem kızarır Servisi sıcak ya da soğuk olarak, istenirse krem şantiyi ile birlikte yapmak mümkündür |
|