![]() |
Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) TarifiTel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi 1 lt süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 4-5 parça damla sakızı 1 paket kremşanti veya krema Kadayıfı için: 250gr kadayıf Yarım su bardağından biraz fazla orta irilikte çekilmiş fındık 2-3 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı toz şeker Kadayıf parçalayıp ufalayabilmek için buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bir süre bekletildikten sonra poşet içerisinde ezilerek ufalanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|