Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Sütlü İrmik Helvası TarifiBademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi Malzemesi: 2 su bardağı irmik 6-7 çorba kaşığı tereyağı veya kahvaltılık margarin 2 çorba kaşığı badem 4 su bardağı süt 2 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya Sıcak suda bademler haşlanır, kabukları çıkarılır, yağ bir tencereye konulur, yağı ateşte erittikten sonra içerisine bademler atılır Gayet hafif pembeleşinceye kadar, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır ve irmik ilave edilir Çok hafif ateşte, 40-45 dakika karıştırılarak kavrulur Kaynar süt ilave edilir, vanilya da konarak bir iki kez karıştırılır 15 dakika kadar, soğuk olmayan bir yerde dinlenmeye bırakılır, sonra pudra şekeri ilave edilerek yine karıştırılır Tekrar 10-15 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır Kaşığın tersi ile düzeltilip şekil verilebilir |
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Sütlü İrmik Helvası TarifiBademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi 100 gr badem 100 gr tereyağı 140 ml süt 250 gr irmik 250 gr şeker Bademleri bir taşım haşlayıp kabuklarını soyun Bir tavada badem, irmik ve tereyağını kısık ateşte çevrin İrmik ve bademler pembeleşene kadar yakmamaya dikkat ederek kavurun Sütü ve 170 gr toz şekeri 1,5 su bardağı su ile karıştırıp kaynatın Kaynattığınız karışımı kavurduğunuz irmiklere katın İrmikler karışımı iyice çekene kadar kısık ateşte 15 dakika pişirin + Daha sonra kalan toz şekeri pişirdiğiniz helvaya katın ve karıştırın Ağzı kapalı olarak dinlendirin Ilındıktan sonra servis yapın |
|