Yeni Yıl Halkası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Yıl Halkası TarifiYeni Yıl Halkası Tarifi Gereçler: 1/2 ölçü Meyve Şekerlemeli Kek karışımı 250 gr şekerle yapılmış Royal Glase 3 adet yuvarlak halka biçiminde portakal şekerlemesi Şeftali ve armut şekerlemeleri 6 adet kiraz şekerlemesi 500 gr'lık halka kalıbı yağlayın Kek karışımını kalıba dökün Önceden ısıtılmış hafif ateşli fırında 2+1/2 - 2+3/4 saat pişirin Keki kalıptan alıp, soğumaya bırakın Üstünü süslemek için keki servis tabağına alıp, üstüne bir kat Royal Glase sürerken, glasenin kenarlardan aşağı akmasına fırsat verin Glase donunca, meyve şekerlemelerini kekin orta boşluğuna doldurup, üstte bir kenarda da şekilli olarak yerleştirin Bazı şekerlemelerden de kekin üstüne serpme süsler yapın |
|