Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Halley Tatlısı TarifiDondurmalı Halley Tatlısı Tarifi 6 adet Halley 4 adet milföy hamuru 8 top vanilyalı dondurma 1 adet portakal 5-6 adet çilek 3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin 6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin Halleyin üzerine koyun En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın |
|