Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kaymaklı, kayısı, tarifi

Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi



Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi

500 g kuru kayısı
2 ½ su bardağı toz şeker
2 l su
250 g ceviz
200 g kaymak

Bir litre kaynamış sıcak suda kayısıları yumuşayıncaya dek bekletin Yumuşayıp şişen kayısıları keskin bir bıçak yardımıyla, boylamasına ortadan ikiye açın Arasına yarım ceviz parçasını yerleştirdikten sonra tekrar kapatıp, yayvan bir kaba dizin Bir litre suda, şekeri karıştırarak iyice eritip, kaynatın Kaynayan şerbeti, cevizli kayısıların üzerine dökün Soğuduktan sonra en az üç saat buzdolabında dinlendirin Servisten önce üzerlerine, ikişer çay kaşığı kaymak ekleyip süsleyerek lezzetlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.