![]() |
Portakallı Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Baklava TarifiPortakallı Baklava Tarifi 8 kişilik Gerekli malzeme: 2 su bardağı eritilmiş ılık margarin 4 su bardağı un 3 yumurta 1 çay kaşığı limon tuzu 1 tutam tuz 1 su bardağı su 2 su bardağı nişasta 2 kase portakal kabuğu reçeli Yarım su bardağı çekilmiş ceviz Şurup için: 4 su bardağı su 8 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Un, yumurta, limon tuzu, tuz ve suyu yoğurup yumuşak bir hamur elde edin ![]() ![]() Hazırladığınız hamuru 20 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Düz bir zemini unlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tozşeker ve suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Baklava TarifiPortakallı Baklava Tarifi 9 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası 500 gr ![]() Harcı: 500 gr ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1/4 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|