![]() |
Karakız Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakız Pudingi TarifiKarakız Pudingi Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağ 125 gr sütsüz (bitter) çikolata (ufak ufak kırılmış) 2 çorba kaşığı sade pişmiş kahve 150 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) şeker 5 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı 125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (dövülmüş) Bir tatlı kaşığı yağla 750 gr'lık puding kabını yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Çikolata ve kahveyi kalın bir tencereye koyup, kısık ateşte sık sık karıştırarak çikolatayı eritiniz ![]() ![]() Bu arada orta boy bir kasede 8 çorba kaşığı yağ ile şekeri, tahta kaşıkla hafif ve kabarık bir krema haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, yumurta aklarmı kar haline gelinceye kadar çırpınız ![]() ![]() Mumlu kağıttan, puding kabının ağzından 10 cm daha geniş bir daire kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Puding kabını büyük bir tencerenin içine oturtup, tencereye kabın üçte ikisine gelecek kadar su doldurunuz ![]() ![]() Puding kabını tencereden çıkarınız ![]() ![]() Not: Karakız pudingi, sıcak servis edilen lezzetli bir Alman tatlısıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|