Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pralinli, soğuk, turta

Pralinli Soğuk Turta

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pralinli Soğuk Turta



Pralinli Soğuk Turta

Bu mükellef turtayı birkaç gün önceden yapıp süsleyebilir ve servis yapacağınız zamana kadar buzlukta bekletebilirsiniz Servisten bir saat önce turtayı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekleterek, ya da bir gece önceden buzdolabına koyarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz

MALZEMELER: - 8 kişilik -
1 su bardağı (115 g) badem ya da fındık
8 yemek kaşığı (115 g) toz şeker
2/3 su bardağı (115 g) kuru uzum
115 g bitter çikolata; karelere bölünmüş olarak
2 yemek kaşığı (30 ml) süt
1+ 7/8 su bardağı (450 ml) krema
3 yemek kaşığı (45 ml) şekersiz hazırlanmış hazır kahve
16 tane kedidili bisküvi

Üzerinin kreması için:
2/3 su bardağı (150 ml) krema
½ su bardağı (50 g) kavrulmuş file badem
15 g bitter çikolata; eritilmiş olarak

1 Pralini yapmak için; yağlı bir kek kalıbını, ya da pişirme kağıdını hazırlayın Fındıkları ve şekeri kalın tabanlı bir tencereye koyun Şeker tamamen eriyene kadar kısık ateşte pişirin Fındıkların sıcak şekere karışması için, tencereyi ara ara dondurun Fındıklar esmerleşip, şeker de karamel kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin Sonra, bu karışımı bir tepsiye ya da bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın Fındıklı pralin tamamen soğuyunca, küçük parçalara bölüp, bir blenderda ya da mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin
2 Kuru üzümleri, 3 yemek kaşığı likörün içinde 1 saat, ya da 1 gece boyunca ıslayın İçinde sıcak su bulunan bir tencerenin içine bir kase koyun Kasenin içine süt koyup, çikolatayı sütün içinde eritin Ancak, suyun kaynar olmamasına dikkat edin Çikolata eriyince, kaseyi çıkarıp soğumaya bırakın 5 su bardağı (1,2 lt) sıvı alacak büyüklükte dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp, içine pişirme kağıdı serin
3 Kremayı, yumuşayana kadar bir kasede çırpın Üzerine soğumuş çikolatayı döküp, çırpmaya devam edin Sonra, pralini ve likörde beklettiğiniz üzümleri ilave edip karıştırın
4 Kahveyi ve kalan likörü bir kasede karıştırın Kedidillerini bu karışıma batırın Sonra, hazırladığınız dikdörtgen kek kalıbının tabanına bir kat kedidillerinin yarısını dizin
5 Kedidillerini, çikolatalı karışımla kaplayıp bir kat daha kedidili dizin Üzerine tekrar çikolatalı karışımdan dökün Bir gece buzlukta bekletin
6 Kremayı, pastanın üzerine dökmek için çırpıp hazırlayın Kalıbın altını ılık suya batırıp, kalıp biraz gevşeyince, bir servis tabağına ters çevirin Çırptığınız kremayla üstünü kaplayın Kavrulmuş fındık ve erimiş çikolatayla süsleyin Servis yapacağınız zamana kadar buzlukta bekletin

TAVSİYE:
Pralini önceden yapıp, hava sızdırmayan bir kavanozda saklayıp, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.