![]() |
Hindistancevizli Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Turta TarifiHindistancevizli Turta Tarifi HAMURU: 150 g Un (3 fincan) 25 g Sana (1 çorba kaşığı) 160 g Şeker (2 ![]() 6 tane Yumurta ![]() KREMASI: 100 g Şeker (1 ![]() 1 bardak Süt 45 g Un (1 fincan ) 1 tane Yumurta 150 g Sana (7 ![]() İÇ ve ÜSTÜNE: 110 g Şeker (1 ![]() 1/2 bardak Su 50 g Hindistancevizi 6 tane Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz ![]() Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 160 g şeker (2 ![]() ![]() Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarım müteakip bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 150 g un (3 fincan), 25 g Sana (1 çorba kaşığı) ilâve ederek hepsini birbirleriyle hallediniz ![]() Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kabına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız ![]() Diğer taraftan; içinde 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (1 ![]() ![]() Müteakiben, bu mahlûta 1 bardak sıcak Sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kadar kaynatınız ![]() ![]() Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da, 110 g şeker (1 ![]() ![]() Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz ![]() ![]() Bilâhare tortanın üzerini 50 g hindistancevizi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hindistancevizli Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Turta Tarifi140 ml ![]() 15 gr ![]() 48 gr ![]() Şurubu için: 2 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Beyaz pandispanya için: 1,5 adet yumurta (çırpılmış) 45 gr ![]() ![]() 22 ![]() ![]() ![]() 22 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Kreması için: 10 gr ![]() 6 gr ![]() 30 gr ![]() ![]() 10 gr ![]() ![]() 1 adet yumurta (çırpılmış) 100 ml ![]() 1 tutam vanilin 30 gr ![]() 5 çorba kş ![]() Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun ![]() ![]() ![]() Beyaz pandispanyayı hazırlamak için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremasını hazırlamak için, bir kapta unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtanın yarısını, suyu ve vanilini çırparak karıştırın ![]() ![]() ![]() Bir kenarda beklettiğiniz şekerle çırpılmış krem şantiyinin 3 çorba kaşığı ile hindistancevizini karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|