Oktay Ustadan Dilber Dudağı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Ustadan Dilber Dudağı TarifiOktay Ustadan Dilber Dudağı Tarifi Malzemeler
Hazırlanışı Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruzEle yapışmayan bir kıvamda olmalıBu yoğrulan hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruzHer birini nişasta serperek küçük tatlı tabağı kadar açıyoruzHer kata nişasta serpiyoruz10 katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruzOnları su bardağı ağzıyla kesiyoruzİçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip tepsiye diziyoruzBir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz(30-35 dakika da pişti) Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla yapabilirNişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir |
|