Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halka, tarifi, tatlısı

Halka Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halka Tatlısı Tarifi



Halka Tatlısı Tarifi

***** HALKA TATLISI*****

MALZEMELER:
* 1 su bardagi süt
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sivi yag
* 1,5 su bardagi irmik
* 3 tane yumurta
* Yaklasik 3- 4 su bardagi un (Kivama göre)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

KIZARTMAK ICIN:
* Bolca sivi yag

SERBETI ICIN:
* 1 kilo seker
* 3,5 su bardagi su
* Bir kac damal limon suyu

YAPILISI:
* Ilk olarak serbeti hazirlayip bir köseye alalim
* Hamur malzemelerini sirasiyla karistirip akici
bir hamur elde edelim
* Pasta duy kabina hamuru aliyoruz soguk yagin
icine halka seklinde SIKALIM ve arkali önlü kizartalim
* Yagdan cikarip hemen serbete batirip cikarin
ve servis tabagina alin sonrasinda AFIYET OLSUN
Bu malzemeden bayagi bir tatli cikiyor sayet siz
az yapmak isterseniz malzemeyi yariya indirin

NOT : Yalniz ben 2 kisi yapmanizi tavsiye ederim
daha kolay oluyor birde PÜF NOKTASI vereyim
serbete hemen batirip cikarin daha citir citir oluyor
HADI KOLAY GELSIN




Alıntı Yaparak Cevapla

Halka Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halka Tatlısı Tarifi



Halka Tatlısı Tarifi

125 gr tereyağı
1 su bardağı su
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir
Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin
Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Şurubu soğumaya bırakın
Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın
Hamuru bir krema sıkacağına doldurun Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın
Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.