Halka Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halka Tatlısı TarifiHalka Tatlısı Tarifi ***** HALKA TATLISI***** MALZEMELER: * 1 su bardagi süt * 1 su bardagi yogurt * 1 su bardagi sivi yag * 1,5 su bardagi irmik * 3 tane yumurta * Yaklasik 3- 4 su bardagi un (Kivama göre) * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya KIZARTMAK ICIN: * Bolca sivi yag SERBETI ICIN: * 1 kilo seker * 3,5 su bardagi su * Bir kac damal limon suyu YAPILISI: * Ilk olarak serbeti hazirlayip bir köseye alalim * Hamur malzemelerini sirasiyla karistirip akici bir hamur elde edelim * Pasta duy kabina hamuru aliyoruz soguk yagin icine halka seklinde SIKALIM ve arkali önlü kizartalim * Yagdan cikarip hemen serbete batirip cikarin ve servis tabagina alin sonrasinda AFIYET OLSUN Bu malzemeden bayagi bir tatli cikiyor sayet siz az yapmak isterseniz malzemeyi yariya indirin NOT : Yalniz ben 2 kisi yapmanizi tavsiye ederim daha kolay oluyor birde PÜF NOKTASI vereyim serbete hemen batirip cikarin daha citir citir oluyor HADI KOLAY GELSIN |
Halka Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halka Tatlısı TarifiHalka Tatlısı Tarifi 125 gr tereyağı 1 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 4 adet yumurta Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ Şurubu için: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Şurubu soğumaya bırakın Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın Hamuru bir krema sıkacağına doldurun Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz |
|