Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, kaymaklı, tarifi

Kaymaklı Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Baklava Tarifi



Kaymaklı Baklava Tarifi

Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye bir tane koyarak üstüne eritilmiş tereyağı serpip başka bir yufka örtünüz Böylece yağ serpe serpe beş altı kat yapınız
Baklava baklava kesiniz Üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirip fırına sürünüz
Şekeri su ile kestirip sıcak tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz Şekeri sıcak sıcak haşlayınız
Tatlısı haşlanıp soğuduğu zaman baklavaların katlarını dağıtmayarak üst kapaklarını kaldırıp lülesi açılmış ve baklava şeklinde kesilmiş soğuk ve koyu şeker şerbetine sokulmuş kaymağı yaymalıdır Kaymağın yayılmasından sonra kapaklarını tekrar yapıştırmak ve tabağa dizerek görüntü olarak da güzel olur

Not: Eğer kaymak, baklava pişirilmeden önce arasına konsa kaymak yağ olacağından yumurta akının etkisiz olması yönüyle yine eriyip deri gibi bir madde kalır ki kaymağa yazık olur Kesilmemiş iki baklavayı, piştikten sonra, şekerini haşlayıp birinin üzerine kaymağı döşeyerek diğerini kapayarak kessek baklava kesinlikle dağılır O halde baklavaları, tıpkı ekmek kadayıfı tabağı büyüklüğünde yapıp, piştikten ve şekeri haşladıktan sonra birini bu tabağın üzerine alıp kaymağı dövmek ve diğerini üstüne kapamak en iyi şekildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaymaklı Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Baklava Tarifi



Kaymaklı Baklava Tarifi

13 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
1 kg süzme yağ (el dayanır hararette)

Harcı:
500 gr kaynamış süt
40 gr irmik

Şurubu:
1500 gr şeker
750 gr su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu

Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılarak hazırlanır
İçi için süt ve irmik beraberce 5 dakika kaynatılır
Baklava hamuru için 13 yufka olarak açtıktan sonra Baklava hamuru hazırlayıp açarak 13 yufka olarak mermerin üzerine seriniz Tepsiyi kalıp gibi yufkanın üzerine kapatıp, tepsi büyüklüğünde yufkayı kesiniz Tepsi büyüklüğündeki yufkaları teker teker üst üste çubuğa sarıp hafif rutubetli bir bezin altına koyunuz Geride çember halinde kalan yufkayı karşılıklı ortadan kesip dört parçaya ayırdıktan sonra 3 parçasını üst üste ve bir parçasını ayrı olarak rutubetli bir bezin altına koyunuz ve tepsinin altına hafif yağladıktan sonra üç parça üstüste koyduğunuz yufkadan teker teker muntazam olarak bir sıra tepsinin kenarlarından ikişer parmak dışarı taşırarak tepsinin altına diziniz ve her diziş tamamlanınca bir fırça ile yağmur yağar gibi yağ serpiniz ve kalan yufkaları da aynı şekilde dizip yağ serptikten sonra rasına sütle kaynamış irmiği seriniz Parça olarak ayırdığınız bir parça hamurun hepsini teker teker hiç yağ serpmeden fıstığın üzerine diziniz ve tekrar yağ serpip oklavaya sarülğınız yufkaları da teker teker yağ serperek dizip en üstünü yağlamayınız ve bir bıçağın tersi ile baklavanın kenarlarını tepsinin iç kenarından aşağıya bastırdıktan sonra, keskin bir bıçakla, arzu ettiğiniz şekilde kesip yağını üzerine dikkatlice dökerek fırına sürünüz Üzeri beyaz kalmak şartıyla pişirip yağını süzdürüp hemen şurubunu kaynar olarak dökünüz ve soğuyunca servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaymaklı Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Baklava Tarifi



5 kahve fincanı un

2 yumurta

4 kahve fincanı nişasta

yarım kahve fincanı su

1 kahve kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

3 bardak su

İçi:

2 Lüle kaymak

Şerbeti:

3 bardak toz şeker

3 bardak su

1 yemek kaşığı limon suyu

Yağlamak için;

1 bardak erimiş tereyağı

Hamur tahtasına unu eleyerek, ortasını havuz gibi açınız Yumurtayı, tuzu ve suyu üzerine koyunuz Unu kenarlardan ortaya almak suretiyle, karıştırarak, sert olmayan bir hamur elde ediniz Onbeş dakika kadar, devamlı katlıyarak yoğurunuz Yarım saat kadar, üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakınız Dinlenme faslı bittikten sonra, ortasını açarak zeytinyağını katınız Tekrar uzatıp, toplayarak hamuru onbeş dakika daha yoğurunuz Sonra bu hamuru rulo şeklinde uzatarak sekiz eşit parçaya kesiniz Kestiğiniz parçaların üzerine biraz nişasta serperek, yassıltıp üst üste diziniz

Teker teker, tekrar nişastalıyarak, tabak büyüklüğün de açınız Açılan her hamuru nişastalayıp, üst üste diziniz Yirmi dakika kadar dinlendiriniz

Yufkanın açılması için, dinlendirdiğiniz bu hamurları, tekrar nişastaladıktan sonra, biraz daha büyülterek açınız En üsttekine nişasta serperek oklavaya sarıp, sonra hepsini bunun üzerine dizerek, kuvvetlice yuvarlıyarak yufkaları büyütürken, alttakileri üste, üsttekileri alta koyup, hepsinin aynı incelikte olması ve kurumaları için yerlerini değiştiriniz Yufkalar yırtılacak derecede incelince, tepsiyi yağlıyarak yufkanın birini tepsinin içine hafif potlu olarak yayınız Üzerine bir kaşık yağ dökerek, yufkanın yarısını bunun gibi kat kat yağlıyarak yerleştiriniz

Ortasına kaymağı yayarak koyunuz Diğer kalan yufkaları da bunun üzerine aynı şekilde yerleştirerek, üzerine yağ gezdiriniz Bıçakla istenilen biçimde keserek orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiriniz

Şurup için, üç bardak suya, bir yemek kaşığı limon suyu ve üç bardak toz şekeri ilâve ederek, koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatınız Ilıması için bekleyiniz Baklavayı fırndan çıkarınca üzerine fırça ile yağ sürerek, ılınan şurubu baklavaların üstüne gezdirerek dökünüz Baklavanın şurubu iyice içerek, soğumasını bekleyiniz Daha sonra tabaklara alabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.