Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cheesecake, tarifi, york

New York Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

New York Cheesecake Tarifi



New York Cheesecake Tarifi

Malzemeler
Hamur için:
1 ½ su bardağı (180 gr) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
¼ su bardağı (55 gr) toz şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
80 gr tereyağı
1 yumurta

İçi için:
750 gr krem peynir (oda sıcaklığında)
400 gr toz şeker
½ su bardağı un
5 yumurta
1 ½ su bardağı krema
1 portakal kabuğu rendesi
1 ½ limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı
Fırını 210 dereceye getirin
Hamur için unu eleyin, kabartma tozunu, şekeri, limon kabuğu rendesini ve tereyağını karıştırın
Yumurtayı ekleyip hamur haline gelene kadar Arzum Sopranonun hamur yoğurucu aparatı ile yoğurun 20 dakika buzdolabında bekletin
Hamuru 22 cm çapında bir cheesecake kalıbının tabanına bastırarak serin
210 derece fırında 10 dakika üstüne ağırlık koyarak pişirin Ağırlığı üstünden alarak 5 dakika daha pişirin
Fırının ısısını 150 dereceye düşürün
İç için krem peyniri, şekeri ve unu çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin
Limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın
Hazırladığınız içi kalıba döküp 150 derece fırında 1 ½ saat pişirin
Kalıpta soğuttuktan sonra dolapta bekletin
Taze çilek ve frambuazlarla ve blenderden geçirerek hazırlayacağınız çilek sosla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

New York Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

New York Cheesecake Tarifi



New York Cheescake Tarifi

600gram Labne Peyniri
150 gram Şeker
50 gram Nişasta
3 adet Yumurta
50 gram Yumurta Beyazı(1 adet yumurtanın beyazı ortalama 35-40 gram gelir)
2 tutam Vanilya (veya bir paket şekerli vanilin)
Altı için:
15 paket biskuvi
100 gram Tereyağ

Yapılışı
Altı:
Bikuvileri rondodan geçirin İçine Tereyğaını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz
-Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın Kaşık yardımıyla dümdüz yapın
-Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin

Üstü:
- Bir kaseye Labne Peyniri koyun
-Yumurtaları ekleyin
-Nişastayı ekleyin
-Şekerin 2/3'ünü koyun
-Vanilyayı koyun
-Çırpma teliyle iyice karıştırın
(İsterseniz içine limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz)

Mikser yardımıyla yumurta beyazını kalan şekerle çırpın Kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalıdır
Kabarttığını yumurta beyazlı karşımı öteki yumurtalı karşıma 3 bölümde ekleyin Her seferinde spatula ile alttan üste çıkacak şekilde yavaşça karıştırın Homojen bir yapı elde edin
Karışımı biskuvili altın üst kısmına koyduktan sonra kalıbınızı içi yaklaşık 1,5 parmak su dolu bir fırın tepsisine koyun Bain Marie usulü 150C derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin

*Olduğunu anlamak için: Eğer CheeseCake'in kenarları hafif renk değiştirmiş ve sertse, ayrıca orta kısmı tepsiyi salladığınızda hafif jöle gibi sallanıyorsa fırından çıkartabilirsiniz
**CheeseCake minimum 4 saat buzdolabında beklemesi gereken bir tatlıdır En makbulü 24 saat buzdolabında beklemesidir Derin dondurucuya koymayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.