New York Cheesecake Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
New York Cheesecake TarifiNew York Cheesecake Tarifi Malzemeler Hamur için: 1 ½ su bardağı (180 gr) un 1 çay kaşığı kabartma tozu ¼ su bardağı (55 gr) toz şeker 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 80 gr tereyağı 1 yumurta İçi için: 750 gr krem peynir (oda sıcaklığında) 400 gr toz şeker ½ su bardağı un 5 yumurta 1 ½ su bardağı krema 1 portakal kabuğu rendesi 1 ½ limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya Yapılışı Fırını 210 dereceye getirin Hamur için unu eleyin, kabartma tozunu, şekeri, limon kabuğu rendesini ve tereyağını karıştırın Yumurtayı ekleyip hamur haline gelene kadar Arzum Sopranonun hamur yoğurucu aparatı ile yoğurun 20 dakika buzdolabında bekletin Hamuru 22 cm çapında bir cheesecake kalıbının tabanına bastırarak serin 210 derece fırında 10 dakika üstüne ağırlık koyarak pişirin Ağırlığı üstünden alarak 5 dakika daha pişirin Fırının ısısını 150 dereceye düşürün İç için krem peyniri, şekeri ve unu çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin Limon kabuğu, portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edip karıştırın Hazırladığınız içi kalıba döküp 150 derece fırında 1 ½ saat pişirin Kalıpta soğuttuktan sonra dolapta bekletin Taze çilek ve frambuazlarla ve blenderden geçirerek hazırlayacağınız çilek sosla süsleyerek servis yapın |
New York Cheesecake Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
New York Cheesecake TarifiNew York Cheescake Tarifi 600gram Labne Peyniri 150 gram Şeker 50 gram Nişasta 3 adet Yumurta 50 gram Yumurta Beyazı(1 adet yumurtanın beyazı ortalama 35-40 gram gelir) 2 tutam Vanilya (veya bir paket şekerli vanilin) Altı için: 15 paket biskuvi 100 gram Tereyağ Yapılışı Altı: Bikuvileri rondodan geçirin İçine Tereyğaını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz -Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın Kaşık yardımıyla dümdüz yapın -Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin Üstü: - Bir kaseye Labne Peyniri koyun -Yumurtaları ekleyin -Nişastayı ekleyin -Şekerin 2/3'ünü koyun -Vanilyayı koyun -Çırpma teliyle iyice karıştırın (İsterseniz içine limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz) Mikser yardımıyla yumurta beyazını kalan şekerle çırpın Kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalıdır Kabarttığını yumurta beyazlı karşımı öteki yumurtalı karşıma 3 bölümde ekleyin Her seferinde spatula ile alttan üste çıkacak şekilde yavaşça karıştırın Homojen bir yapı elde edin Karışımı biskuvili altın üst kısmına koyduktan sonra kalıbınızı içi yaklaşık 1,5 parmak su dolu bir fırın tepsisine koyun Bain Marie usulü 150C derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin *Olduğunu anlamak için: Eğer CheeseCake'in kenarları hafif renk değiştirmiş ve sertse, ayrıca orta kısmı tepsiyi salladığınızda hafif jöle gibi sallanıyorsa fırından çıkartabilirsiniz **CheeseCake minimum 4 saat buzdolabında beklemesi gereken bir tatlıdır En makbulü 24 saat buzdolabında beklemesidir Derin dondurucuya koymayın |
|