![]() |
Keşkül (Osmanlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül (Osmanlı) TarifiKeşkül (Osmanlı) Tarifi 2 kilo halis süt 150 gram şamfıstığı 150 gram badem 150 gram fındık, 150 gram rendelenmiş Hindistancevizi 150 gram nişasta 300 gram toz şeker (maddelere karıştırmak için) 1 kilo şeker (tat vermek için) Evvelâ iç badem, fıstık, fındık ve hindistancevizi havanda toz şeker ile beraber dövülüp mâcun haline getirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keşkül (Osmanlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül (Osmanlı) TarifiKeşkül (Osmanlı) Tarifi 5-6 kişilik gerekli malzeme: 4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bardağı tozşeker 30 gr çekilmiş badem 50 gr çekilmiş antepfıstığı 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi Süslemek için: 3 çorba kaşığı file badem Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keşkül (Osmanlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül (Osmanlı) TarifiKeşkül Tarifi ( Osmanlı ) 2 litre süt 150 gr ![]() 500 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 100 gr ![]() 1/2 sütlü hindistan cevizi Pirinç ayıklanır, yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keşkül (Osmanlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül (Osmanlı) Tarifibu güzel bilgiler için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keşkül (Osmanlı) Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül (Osmanlı) Tarifiokuduğunuz için ben tşk ederim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|