Portakal Jöleli Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Jöleli Pasta TarifiPortakal Jöleli Pasta Tarifi Malzemeler Krema için: 1 yumurta 1 su b şeker 1 yk un 1 yk mısır nişastası 2 yk buğday nişastası 1 paket vanilya 1 lt süt,bisküvi Jöle içi: 2 yktozşeker 2 ykbuğnişastssı 2 kase portakal suyu Yapılışı krema: şekerle yumurta çırpılırdiğer malzemeler de karıştırılarak muhallebiden biraz koyu kıvamda pişirilirCam bir tepsiye yarısı dökülür, bir sıra bisküvi döşenir (petit beure, cicibebe veya kedi dili)kremanın kalan yarısı da tepsiye dökülür krema soğumaya bırakılırken jölesi pişirilir jöle malzemeleri de karıştırılarak pişirilince kremanın üerine dökülür buz dolabında bir gece bekletilerek ertesi gün servis edilirüzeri hindistan cevizi ile süslenir |
|