Beyaz Çikolatalı Dutlu Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Çikolatalı Dutlu Pasta Tarifi185 gram sade bisküvi 80 gram margarin (eritilmiş) 3 çay kaşıgı jöle 2 yemek kaşıgı su 500 gram labne peyniri 2 su bardagı süt 300 ml krema 150 gram beyaz çikolata (eritilmiş) 250 gram siyah dut Bisküvileri ufalayın Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın Üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin Jöleyi suyla birlikte kısık ateşte eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın Süt ve labne peynirini mikserle çırpın Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyin Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştırın Hazırladığınız bu karışımı buzdolabında soğuttuğunuz bisküvi tabanının üzerine döküp üzerini düzeltin Üzerini streç folyo ile tekrar kapatıp buzdolabında bir gece bekletin Pastanın üzerini dutlarla süsleyip servis yapın |
|