İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifiİncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi Farklı bir tatlı; İncirli ve cevizli krokanlı tart! Malzemeler * Cevizli Tart Tabanı (tarifi aşağıda) * 8-10 tane olgun fakat yumuşak olmayan taze incir * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1/4 bardak esmer şeker * 1 bardak ceviz * 1/4 bardak bal * 1-2 çorba kaşığı limon suyu * Servis icin arzu edilirse çırpılmış çiğ krema, kaymak ya da tatlı süzme yoğurt Fırınınızı 200Cye ısıtın Cevizli tart hamuruyla döşenmiş 23 cmlik tart kalıbını fırına koyup 10-15 dakika önden pişirin Fırından çıkarıp dörde bölünmüş incirleri daireler halinde tart hamurunuzun üzerine yerleştirin Tekrar firina koyup incirler hafifi yumusamaya baslayincaya kadar (10 dakika daha) pişirin Tartinizi firindan çikarip soğumaya bırakın Bu arada tereyağ ve esmer şekeri küçük bir tavaya alın (Ben incirleri şurupta pişirdiğim için yukardakinden daha az esmer şeker kullandım) Karıştırarak şeker eriyip karışım karamelleşinceye kadar birkaç dakika pişirin Cevizleri katıp, karıstırarak karamelle kaplanmalarını sağlayın Biraz soğuduktan sonra krokanlı cevizleri incirlerin arasına yerleştirin Yine bir tavada balı ve limon suyunu isıtın Ballı karışımı ya henüz sıcakken tartın üzerinde gezdirin, ya da biraz soğuduktan sonra fırça ile incirlerin üzerine sürün Ilıkken servis yapın Cevizli tart hamuru * 170 gm oda sıcaklığında tereyağ * Hafif çırpılmış 1 yumurta * Vanilya * 1 1/2 bardak un * 1 çay kaşıgı şeker * 1 bardak ince çekilmiş ceviz Tereyağını, yumurta ve vanilyayi bir kaba alıp mikserle karıştırın Un, şeker ve çekilmiş cevizi de ekleyip, düşük hızda karıştırarak hamuru oluşturun Hamuru unlu elle toparlayıp tart kalıbınıza bastırarak yerleştirin 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, çatalla çeşitli yerlerinden delip fırına verin Eğer kabarırsa elinizle, ya da bir kaşıkla hafifçe bastırarak indirebilirsiniz |
|