Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, incirli, krokanlı, tarifi, tart

İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi



İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi

Farklı bir tatlı; İncirli ve cevizli krokanlı tart!

Malzemeler
* Cevizli Tart Tabanı (tarifi aşağıda)
* 8-10 tane olgun fakat yumuşak olmayan taze incir
* 2 çorba kaşığı tereyağ

* 1/4 bardak esmer şeker
* 1 bardak ceviz
* 1/4 bardak bal
* 1-2 çorba kaşığı limon suyu
* Servis icin arzu edilirse çırpılmış çiğ krema, kaymak ya da tatlı süzme yoğurt

Fırınınızı 200Cye ısıtın Cevizli tart hamuruyla döşenmiş 23 cmlik tart kalıbını fırına koyup 10-15 dakika önden pişirin Fırından çıkarıp dörde bölünmüş incirleri daireler halinde tart hamurunuzun üzerine yerleştirin Tekrar firina koyup incirler hafifi yumusamaya baslayincaya kadar (10 dakika daha) pişirin Tartinizi firindan çikarip soğumaya bırakın

Bu arada tereyağ ve esmer şekeri küçük bir tavaya alın (Ben incirleri şurupta pişirdiğim için yukardakinden daha az esmer şeker kullandım) Karıştırarak şeker eriyip karışım karamelleşinceye kadar birkaç dakika pişirin Cevizleri katıp, karıstırarak karamelle kaplanmalarını sağlayın Biraz soğuduktan sonra krokanlı cevizleri incirlerin arasına yerleştirin

Yine bir tavada balı ve limon suyunu isıtın Ballı karışımı ya henüz sıcakken tartın üzerinde gezdirin, ya da biraz soğuduktan sonra fırça ile incirlerin üzerine sürün Ilıkken servis yapın

Cevizli tart hamuru

* 170 gm oda sıcaklığında tereyağ
* Hafif çırpılmış 1 yumurta
* Vanilya
* 1 1/2 bardak un
* 1 çay kaşıgı şeker
* 1 bardak ince çekilmiş ceviz

Tereyağını, yumurta ve vanilyayi bir kaba alıp mikserle karıştırın Un, şeker ve çekilmiş cevizi de ekleyip, düşük hızda karıştırarak hamuru oluşturun Hamuru unlu elle toparlayıp tart kalıbınıza bastırarak yerleştirin 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, çatalla çeşitli yerlerinden delip fırına verin Eğer kabarırsa elinizle, ya da bir kaşıkla hafifçe bastırarak indirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.