Dondurmalı Yalancı Tavuk Göğsü |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Yalancı Tavuk GöğsüMalzemeler: Yarım paket margarin (125 gr) 1 Litre süt 1 su bardağı un 1 paket şekerli vanilin 1,5 su bardağı toz şeker Üzeri için: tarçın ve file badem Dilim başına: 1 top Carte dOr Classic Antep fıstık Bitter Çikolata Karamel Parçalı Kaymak Yapılışı: 1- Geniş bir tencerede margarini eritin Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaştırmadan kokusu çıkana kadar kavurun 2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın 3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle daha koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın 4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın ve borcama dökün 5- Tatlı soğuyunca tarçın ve file badem ile süsleyin 6- 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyin ve dilim başına 1 top dondurma ile servis yapın |
|