![]() |
Ramazan Güllacı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Güllacı TarifiRamazan Güllacı Tarifi MALZEMELER 4 yaprak güllaç 1 kilo süt 1 bardak şeker 200 gr çekilmiş ceviz 1 bardak gül suyu 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Güllacı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Güllacı TarifiRamazan Güllacı Tarifi 2 Malzemeler: 10 yaprak güllaç 4 su bardağı süt 2 su bardağı seker Yarım fincan gülsuyu Yeterince çekilmiş fındık YAPILISI: Sütü sekerle kaynatıp ılıtın ve güllaçları tek tek tepsiye alın her yaprağın arasına 1 kepçe ılık süt dökün arasına irice çekilmiş fındığı yayın diğer 5 güllaç yaprağında üzerine süt ile ıslatarak yerleştirin ve en son yapraktan sonra gülsuyunu dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Güllacı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Güllacı TarifiRamazan Güllacı Tarifi 3 Malzeme: 5 adet güllaç yufkası 1,5 su bardağı şeker 1 litre süt 1 çay bardağı ceviz 1 fincan pudra şekeri Yapılışı: Süte şekeri katıp, ateşte şeker eriyinceye kadar ılıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Güllacı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Güllacı TarifiRamazan Güllacı Tarifi 15 adet güllaç yufkası 8 bardak süt 5 bardak şeker 1 bardak çekilmiş ceviz İsterseniz az da gülsuyu 2 adet nar (olgun olsun) Sütü, şekeri karıştırın ve kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|