Cevizli İncir Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli İncir Tatlısı TarifiCevizli İncir Tatlısı Tarifi 500 gr kuru incir 200 gr ceviz içi 300 gr toz şeker 150 gr kaymak İncirleri ılık suyun içinde 15-20 bekletip yumuşatalım Sap kısmını kopartıp nişastasını iyice yıkayalım Parmağımızı yavaşça üstteki delik kısımdan sokarak incirlerin içini genişletelim Ceviz parçalarını bu delikten aldığı kadar doldurup sap kısmı altta kalacak şekilde ısıya dayanıklı bir tepsiye dizelim İncirlerin tepsiyi sıkı sıkı doldurması lazım yoksa pişerken içleri boşalır Şekeri de incirlerin üzerine serpelim 1 su bardağı da ilave edip tatlımızı ocağın üzerinde biraz pişirdikten sonra ağzını açıp önceden ısıtılmış fırında üzeri birazcık renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkartalım Soğuduktan sonra bir parça kaymak ile ikram edelim |
Cevizli İncir Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli İncir Tatlısı Tarifi1 paket kuru incir Küçük bir kase ceviz içi 2 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı soğuk su 1 tane kabuk tarçın Kuru incirleri ortadan ikiye, birbirinden ayırmadan ortadan yarım bölün Ilık suda 10-15 dk bekletin Sudan çıkardıktan sonra cevizleri incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurun ve incirleri kapatın Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizin Dizilmiş olan incirlerin üzerine iki su bardağı toz şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpin Şekerlerin üzerine bir bütün kabuk tarçın ve 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Yaklaşık 20 - 25 dk kaynadıktan sonra koyduğunuz su şerbet kıvamına gelince tencerenizi ateşten indirin ve soğumaya bırakın Yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlınızı soğuk olarak yanında kaymak ile servis yapın |
|