![]() |
Ev Yapımı Taş Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Taş Kadayıf TarifiKADAYIF YAPMAK İÇİN 1tatlı kaşığı kuru maya 1tatlı kaşığı şeker 3çorba kaşığı irmik 1su bardağı un 1su bardağı ılık su 1su bardağı süt 1çay kaşığı karbonat 1çorba kaşığı sıvıyağ Fırında kızartmak için 1su bardağı tereyağı Veya kızartmak için 2su bardağı ayçiçekyağı İÇİNİ DOLDURMAK İÇİN 1su bardağı kıyılmış ceviz içi 2çorba kaşığı şeker 1tatlı kaşığı tarçını ,bir kasede karıştırın ![]() ŞURUBU İÇİN 2su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1tatlı kaşığı limon suyu Bir tencerede şekeri su ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAZIRLANMASI Bir kasede mayayı 1su bardağı ılık suda şeker ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100 1305 300×225 TAŞ KADAYIF Yapışmaz bir tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tekrarlayın ![]() ![]() 100 1306 300×225 TAŞ KADAYIF Hazırladığınız her kekin üst kısmına 1-2 tatlı kaşığı kadar ceviz karışımından yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() TAŞ KADAYIF Fırında kızartmak için; her kadayıfın her tarafını erimiş tereyağı sürün ![]() ![]() ![]() Yağda kızartmak için; Ayçiçek yağında derin bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış kadayıfları soğuk şuruba daldırıp çıkarın ![]() ![]() ![]() yapın ![]() Arzunuza göre yanında sade dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|