Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tarifi, taş, yapımı

Ev Yapımı Taş Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Taş Kadayıf Tarifi



KADAYIF YAPMAK İÇİN
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı şeker
3çorba kaşığı irmik
1su bardağı un
1su bardağı ılık su
1su bardağı süt
1çay kaşığı karbonat
1çorba kaşığı sıvıyağ
Fırında kızartmak için 1su bardağı tereyağı
Veya kızartmak için 2su
bardağı ayçiçekyağı
İÇİNİ DOLDURMAK İÇİN
1su bardağı kıyılmış
ceviz içi
2çorba kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tarçını
,bir kasede karıştırın
ŞURUBU İÇİN
2su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limon suyu
Bir tencerede şekeri su ile karıştırın 2-3 dk kaynatınLimon suyunu ilave edin Ateşten alın Soğumaya bırakın
HAZIRLANMASI
Bir kasede mayayı 1su bardağı ılık suda şeker ve tuzu
karıştırın Maya kabarıp köpürünceye kadar 10dk bekletin İrmik,un, süt ve karbonatı 2-3 dk çırparak karıştırın Kasenin üzerine bir kapak kapatın Bir saat kadar ılık bir yerde bekletin
100 1305 300×225 TAŞ KADAYIF
Yapışmaz bir tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın Sıvı yağla hafifçe yağlayın Hazırladığınız hamurdan 2 çorba kaşığı kadar bir noktadan tavaya akıtın, tavayı hafifçe çevirip küçük yuvarlak pankek şekline getirin Keklerin üzeri toplanmış göz,göz kabarmış ama çok kurutmadan alt kısmı hafif kızarıncaya kadar 1-2dk pişirin Keklerin yalnız alt tarafı pişecek Pişen kekleri bir havlu üzerine alın Hamur bitinceye kadar aynı işlemi
tekrarlayın Gerekirse tavayı hafifçe yağlayın
100 1306 300×225 TAŞ KADAYIF
Hazırladığınız her kekin üst kısmına 1-2 tatlı kaşığı kadar ceviz karışımından yerleştirin Keki ikiye katlayıpD şekline getirin Kenarlarını dikkatle bastırıp cevizler dışarı çıkmıyacak şekilde iyice yapıştırın Kekler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
TAŞ KADAYIF
Fırında kızartmak için;
her kadayıfın her tarafını erimiş tereyağı sürün Fırın tepsisine dizin5-6 dk sıcak fırında kızartın
Yağda kızartmak için; Ayçiçek yağında derin bir tencerede kızdırın Kadayıfları dikkatle yağa bırakın 2- 3 dk kızartın Tavadan alın Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün
Kızarmış kadayıfları soğuk şuruba daldırıp çıkarın Servis tabağına dizin Arzu ederseniz üzerlerine gül suyu, varsa portakal çiçeği suyu serpiştirin Artan şurubu ayrı bir sos kabında servis
yapın
Arzunuza göre yanında sade dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.