Limonlu Tartölet Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Tartölet TarifiLimonlu Tartölet Tarifi 500 gr un Bir tutam tuz 200 gr pudra şekeri 1 yumurta akı 350 gr tereyağı Vanilya Tarçın Kreması: 100 gr tereyağı 1 limon kabuğu rendesi 150 gr şeker 1,5 limon suyu 3 yumurta Bir kap içinde pudra şekeri yağ, yumurta akı, tuz, vanilya hepsini beraberce çarpınız Bu karışıma azar azar un yedirerek ilâve ediniz ve top gibi yuvarlayınız 10 dakika üzerini bir bez ile örtünüz Dinlendiriniz Hamuru hazırladıktan sonra küçük tartölet kalıplarına yerleştiriniz ve boş olarak fırında pembe renkte pişiriniz Fırında iken kabaran yerlerini çatal batırarak havanın çıkmasını kolaylaştırmız Fırında pişmiş olarak çıkan tartöletleri soğumaya bırakınız Ara kreması için; krema malzemesini bir tencereye koyunuz Ateş üzerinde iyice çarpınız, pişiriniz, koyulaşınca süzgçten geçiriniz Önceden hazırlanan tartöletlerin içine yerleştirin, arzu ederseniz, fındık badem de serpin |
|