Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, tarifi, tatlısı, vişneli

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi



1 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı süt

1 çay bardağı irmik

1 paket vanilya

Yarım su bardağı toz şeker

Sos için:

1 tatlı kaşığı nişasta

1 su bardağı su

3 çorba kaşığı toz şeker

250 gram çekirdeksiz vişne

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp süzün Süt, vanilya ve toz şekeri tencereye alın Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın İçine irmiği ilave edip 5 dakika daha pişirin Kare bir kaba boşaltın Sosu için nişastayı suda eritin Küçük boy tencereye alın Toz şeker ve vişneyi ilave edin Sos kıvamına gelene kadar pişirin Dikdörtgen kesilmiş tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.