Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi1 su bardağı pirinç 3,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker Sos için: 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 250 gram çekirdeksiz vişne Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün Süt, vanilya ve toz şekeri tencereye alın Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın İçine irmiği ilave edip 5 dakika daha pişirin Kare bir kaba boşaltın Sosu için nişastayı suda eritin Küçük boy tencereye alın Toz şeker ve vişneyi ilave edin Sos kıvamına gelene kadar pişirin Dikdörtgen kesilmiş tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın |
|